Tort cu Iaurt de Capsuni si Biscuiti - Reteta video

       Astazi vom face Tort cu Iaurt de Capsuni si Biscuiti. Acesta este un tort care nu necesita coacere si care se face foarte usor. Are o crema fina de frisca si iaurt, ananas si biscuiti.

Ingrediente:
1 kg de iaurt de capsuni
500 de ml de frisca lichida
250 de grame de biscuiti
40 de grame de gelatina
230 de grame de zahar
250 de grame de ananas din compot taiat cubulete
7-8 capsuni mai mari pentru decor

1. Incepem cu iaurtul pe care il punem intr-o cratita pe foc. Adaugam peste zaharul si gelatina. Amestecam pana cand zaharul s-a topit, iar compozitia s-a incalzit. Apoi, o lasam la racit.

2. Intr-un bol incapator punem frisca si o batem spuma cu un mixer. Cand iaurtul este rece il amestecam cu frisca batuta.

3. In tava in care vom servi tortul punem inelul unei forme detasabile. Acum vom incepe cladirea tortului. Pentru primul strat vom aranja jumate din cantitatea de biscuiti. Peste ei punem jumate din crema de iaurt si frisca. Aranjam uniform cubuletele de ananas si, apoi, restul de crema. Ultimul strat este format din restul de biscuiti.

4. Pentru decor am ales sa fac cate o rozeta pe fiecare biscuite, apoi am pus cate o jumate de capsuna peste.

5. Am terminat tortul. Acum il dam la frigider peste noapte. In acest timp biscuitii se vor inmuia si crema se va intarii.

6. A doua zi luam inelul jos de pe tort si e gata pentru a fi servit! Taiem o felie si putem vedea atat de frumos toate straturile pe care le-am format.
       Ador acest tort. Este plin de fructe, iaurt, frisca si biscuiti. Are o textura foarte placuta datorita gelatinei si ananasului. Acesta este unul dintre acele torturi care se mananca foarte repede si pe care vei vrea sa il refaci, cu siguranta.

Va doresc POFTA BUNA!