Mucenici Moldovenesti - Reteta video

       Astazi vom face Mucenici moldovenesti. Dintr-un aluat simplu, formam mucenicii, apoi ii dam la copt, iar cand sunt gata, ii ungem cu miere topita si presaram nuca macinata peste ei.

Ingrediente pentru aluat:
650 de grame de faina
400 de ml de lapte caldut
coaja de la 1 lamaie
1 plic de zahar vanilinat
25 de grame de drojdie
1 lingurita de sare
3 galbenusuri
150 de grame de zahar
5 linguri de ulei

1. Incepem cu maiaua. Intr-un bol punem laptele, drojdia, zaharul si zaharul vanilinat. Lasam compozitia sa stea timp de 10 minute.

2. Cand drojdia a crescut, punem galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, faina si sarea. Punem sarea peste faina si nu direct peste drojdie, pentru ca nu vrem sa o dezactivam. Amestecam cu o lingura de lemn, adaugand faina daca mai este nevoie.

3. Cand avem aluatul format, il rasturnam peste blatul de lucru fainat din abundenta. Il framantam timp de 5-10 minute, apoi il formam intr-o bila.

4. Punem aluatul inapoi in bolul in care l-am facut si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Il lasam la dospit timp de 1 ora si jumatate la loc caldut.

5. Cand avem aluatul crescut il punem pe blatul de lucru si il aplatizam usor cu mainile. Il taiem in patrate cat de mici sau de mari dorim sa fie mucenicii. Eu am vrut sa ii fac mai mici, asa ca dintr-un patrat am facut un mucenic.

6. Intindem doua bastonase din fiecare patrat, de apoximativ 30 de cm lungime. Impletim in doua bastonasele, apoi unim capetele si din fiecare cerc formam mucenicii sub forma de cifra 8.

7. Ii punem pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

8. Ii dam la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute, sau pana cand sunt aurii deasupra.

Ingrediente pentru cand sunt copti:
100 de grame de nuca macinata
150 de grame de miere

9. Cand sunt copti, ii ungem cu miere topita, apoi presaram nuca macinata peste ei.
          Aceasta reteta de mucenici se face foarte usor si rapid, iar rezultatul este minunat. Un aluat dulce si pufos, miere si nuca. Ce poate fi mai bun de atat?

Va doresc POFTA BUNA!