Oua de Ciocolata umplute cu Crema - Reteta video

       Astazi vom face Oua de Ciocolata umplute cu crema sub forma de albus si galbenus. Pe langa ouale traditionale de pe masa de Paste, aceste oua vor arata minunat. Le puteti face ce culori doriti, iar copiii le vor adora!

Ingrediente pentru oua:
200 de grame de ciocolata alba
200 de grame de ciocolata neagra
si 1 forma pentru oua din silicon

1. Vom incepe prin a topi ciocolata. Eu am facut asta in cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde, amestecand de fiecare data, avand grija sa nu ardem ciocolata.

2. Apoi, punem cate o lingura de ciocolata in forma de ou si o intindem pe margini.

3. Continuam cu ciocolata alba, pe care o topim la fel ca pe cea neagra. Apoi, o punem in forme si o intindem bine. Punem forma 5 minute in frigider pentru a lasa ciocolata sa se intareasca.

4. Dupa ce s-a intarit primul strat mai punem inca unul. Il intindem uniform si lasam ciocolata sa se intareasca din nou la frigider.

5. Scoatem jumatatile de ou din forma cu grija, iar daca se intampla sa crape ciocolata, nu va faceti griji. Pur si simplu mai puneti un strat de ciocolata, care va lipi totul la loc.

6. Dupa ce am scos ouale din forma, o spalam si continuam cu altele. Le puteti face si colorate, punand colorant alimentar in ciocolata alba. Din aceasta reteta vom face 6 oua mari de ciocolata sau 12 mici.

7. Odata ce avem ouale facute, ne putem apuca de creme.

Ingrediente pentru crema galbena care va fi galbenusul:
180 de grame de zahar pudra
55 de grame de unt
40 de grame de miere
1 jumatate de lingurita de colorant alimentar galben
si putina sare

8. Intr-un bol punem untul, mierea si praful de sare. Mixam bine pana cand untul s-a spumat. Apoi, incepem sa adaugam zaharul pudra treptat, mixand dupa fiecare adaos, pana cand avem o compozitie care seamana cu un aluat mai moale. La urma adaugam si colorantul si mai mixam doar pana cand s-a colorat uniform toata crema.

Ingrediente pentru crema alba care va fi albusul:
380 de grame de zahar pudra
100 de grame de unt
80 de grame de miere
si putina sare

9. Intr-un bol punem untul, mierea si praful de sare. Mixam, apoi, adaugam zaharul pudra treptat, la fel ca la prima crema.

10. Cand avem cremele facute luam jumatatile de ou si le umplem. Intr-o jumatate de ou punem doar crema alba, iar in cealalta punem crema alba si in mijloc punem aproximativ o lingurita din crema galbena.

11. Intindem crema cu degetele si nu cu lingura pentru a nu rupe cojile de ciocolata.

12. Cand am terminat de umplut toate ouale, tot ce ne mai ramane de facut este sa le unim pentru a face un ou.

13. Punem inca putina ciocolata topita pe marginile ambelor jumatati, apoi le unim, iar daca avem locuri prin care inca se vede umplutura, nu va faceti griji, pentru ca punem putina ciocolata pe care o uniformizam cu degetele.
       Am taiat un ou pentru ca am vrut sa vedeti cum arata inauntru si cat de mult seamana cu un ou fiert.
       Acesta este un desert care va merge de minune langa Pasca pe masa de Paste.

Va doresc POFTA BUNA si un PASTE FERICIT!