Tort de Lamaie si Frisca - Reteta video

       Astazi vom face Tort de Lamaie si Frisca. Acesta este unul dintre acele torturi cremoase, dar care nu contin unt, cu care v-am obisnuit. Are un gust puternic de lamaie, o textura foarte pufoasa si cremoasa, iar mirosul este divin.

Ingrediente pentru blat:
7 albusuri
2 plicuri de praf pentru budinca de vanilie
7 linguri de zahar
coaja de la 1 lamaie
si 7 galbenusuri

1. Incepem cu albusurile pe care le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate putem incepe sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si praful pentru budinca. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand totul este bine omogenizat.

2. Punem compozitia intr-o tava rotunda, unsa si tapetata cu faina. Apoi, dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute, sau pana cand infingem un cutit in mijloc, iar lama iese curata.

3. Cand avem blatul racit, cu un cutit il impartim in trei foi egale. Nu va faceti griji daca nu vor fi perfecte. Acest blat este foarte pufos si se taie putin mai greu. Acum lasam blatul deoparte, intre timp ce vom face crema.

Ingrediente pentru crema de lamaie:
500 de ml de frisca lichida
300 de grame de zahar
300 de ml de apa
2 oua
zeama de la 1 lamaie
50 de grame de faina
si coaja de la 1 lamaie

4. Intr-un bol punem ouale si zaharul. Le spumam bine cu un mixer pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Apoi, adaugam apa, zeama de lamaie, faina si coaja de lamaie.

5. Amestecam bine cu o lingura de lemn. Apoi, transferam compozitia intr-o cratita.

6. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana cand se ingroasa. Lasam crema la racit.

7. Cand este rece, intr-un bol punem frisca si o batem bine cu un mixer.

8. Punem peste frisca batuta putin cate putin din crema de lamaie, amestecand cu un tel bine dupa fiecare adaos, pana cand am terminat de incorporat toata crema.

9. Pe tava in care vom servi tortul punem prima parte de blat. Peste punem o parte din crema si o intindem uniform. Repetam procesul si cu cealalta foaie. Punem crema ramasa peste ultima foaie si imbracam tortul in ea.

10. Am ales sa il decorez cu putina ciocolata alba topita, pe care am lasat-o sa cada in fir subtire pe margini. Deasupra am pus bomboane in forma de fluturasi si am ras inca putina coaja de lamaie.
       Tortul acesta nu doar are gust de primavara, ci si arata la fel! Am taiat o felie in care puteti vedea cat de multa crema avem si cat de frumos arata tortul.
       Va garantez ca il veti adora! Are un gust si un miros foarte fresh si o textura cremoasa.

Va doresc POFTA BUNA!