Clatite - Reteta video

       Astazi vom face o reteta usoara de clatite pe care am sa v-o explic pas cu pas. Aceste clatite sunt foarte moi, dulci si pufoase.

Ingrediente:
500 de grame de faina
1,2 litri de lapte
100 de grame de zahar
50 de ml de ulei
3 oua
5 grame de sare

1. Intr-un bol punem faina, zaharul, ouale, sarea, uleiul si putin lapte. Cu un tel amestecam bine pentru a nu avea cocoloase.

2. Continuam sa punem lapte, amestecand bine dupa fiecare adaos, pana cand l-am terminat de incorporat pe tot. Nu adaugam tot laptele deodata pentru ca va fi greu sa mai scoatem cocoloasele.

3. Cand avem compozitia facuta, ne putem apuca de prajit clatitele. Intr-o tigaie pentru clatite punem ulei si il intindem cu o pensula. Lasam uleiul la incins, apoi punem un polonic mic din compozitie si inclinam usor tigaia pana cand am acoperit toata suprafata.

4. Lasam clatita la prajit un minut, apoi o intoarcem cu grija si o mai lasam la prajit 30 de secunde.

5. Scoatem clatita pe o farfurie, apoi continuam pana cand le prajim pe toate.

6. Nu uitati sa ungeti tigaia cu ulei inainte de a pune compozitia pentru clatite in ea, pentru ca altfel se vor lipi de tigaie si se vor rupe.
       Din aceasta reteta eu am facut 32 de clatite.
       Stiu ca sunteti multi carora va e teama sa faceti clatite pentru ca nu vor iesi. Eu va promit ca daca urmati reteta mea pas cu pas, veti face clatite ori de cate ori va este pofta.
       Aceste clatite se pot servi cu gem, cacao cu zahar sau nutella cu banane, preferatele mele.
       Iar daca ma urmariti si saptamana viitoare, va voi arata cum sa faceti un tort de clatite.

Va doresc POFTA BUNA!