Tort de Clatite - Reteta video

       Astazi vom face un Tort de Clatite. Saptamana trecuta am impartasit cu voi reteta mea de clatite, care se fac foarte usor si pot fi servite in multe feluri, iar unul dintre aceste feluri este acest tort super delicios.

Ingrediente:
30-32 de clatite

Ingrediente crema:
6 oua
18 linguri de zahar
500 de grame de unt cu 80% grasime
2 linguri de cacao

1. Intr-o cratita punem ouale, zaharul si cacao. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand totul este bine omogenizat.

2. Apoi, punem cratita pe baie de aburi si continuam sa amestecam pentru aproximativ 30 de minute. 

3. Ca sa stim daca crema este gata, luam o picatura intre degete si le indepartam usor. Daca crema se intinde intr-un fir subtire si nu se rupe, atunci este gata.

4. Lasam crema la racit.

5. Cand este rece, punem intr-un bol untul care este la temperatura camerei si il spumam bine cu mixerul. Apoi, punem cate o lingura de crema peste unt si mixam. Continuam la fel pana cand am terminat de incorporat toata crema in unt.

6. Acum incepem sa cladim tortul. Punem pe rand cate o clatita, apoi o lingura de crema pe care o intindem uniform. Repetam procesul pana cand nu mai avem clatite.

7. Punem doar cate o lingura de crema pentru ca daca ar fi sa punem mai multa, tortul nu ar mai iesi la fel si, bineinteles sa ne si ajunga crema pentru toate clatitele. Pentru acest tort eu am folosit 32 de clatite, fix cate imi ies de obicei dintr-o reteta.

8. Cand am terminat de umplut tortul, cu un cutit taiem marginile pentru a avea un tort cat mai frumos si drept.

9. Imbracam tortul in crema ramasa si il nivelam cat de bine putem.

10. Il ornati dupa preferinta. Eu am ales sa pun cateva boabe de struguri in mijloc si ciocolata topita pe care am lasat-o sa cada in fir subtire pe margini.

11. Am taiat imediat ce l-am terminat si o felie. Priviti toate straturile formate din clatite. Ce bine si apetisant arata, nu-i asa?
       Va garantez ca este si foarte gustos. Clatitele sunt moi si pufoase, iar crema este dulce. Arata atat de bine incat parca nici nu vreau sa-l mananc pentru a nu strica felia perfecta, dar ce sa fac daca nu ma pot abtine?

Va doresc POFTA BUNA!