Tort Mousse de Capsune (Fara Coacere) - Reteta video

       Astazi vom face Tort Mousse de Capsune. Spuma fina de capsune si frisca, piscoturi si capsune proaspete. L-am facut recent pentru o petrecere si a fost adorat de toti. In cateva minute nu a mai ramas nimic din el, iar toata lumea mai vroia o felie.

Ingrediente:
18 piscoturi
300 de grame de capsune taiate felii
200 de grame de capsune pasate
300 de ml de frisca lichida
4 linguri de zahar
4 galbenusuri
20 de grame de gelatina granulata

1. Intr-o cratita punem galbenusurile si zaharul si cu o lingura de lemn le spumam pana cand si-au dublat volumul.

2. Apoi, adaugam pasta de capsune si gelatina. Le omogenizam bine. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pentru aproximativ 3-4 minute, sau pana cand cristalele de zahar si gelatina s-au dizolvat. O lasam deoparte intre timp ce ne vom ocupa de frisca.

3. O punem intr-un bol si o batem spuma cu un mixer. Cand este gata, punem peste ea amestecul facut mai devreme. Le omogenizam bine cu un tel.

4. Urmatorul pas este optional. Eu am ales sa pun putin colorant alimentar rosu, pentru a avea o culoare mai frumoasa, dar va asigur ca este la fel de bun si fara.

5. Lasam crema deoparte, iar acum ne vom ocupa de cladirea tortului.

6. Intr-o forma de chec detasabila incepem sa aranjam piscoturile. Forma mea este de pe www.decorix.ro

7. Peste piscoturi punem jumate din crema de capsune si o intindem uniform. Apoi, punem un strat de capsune. Peste ele punem si celalalta jumatate de crema si o intindem uniform. Ultimul strat este format tot din capsune, pe care le aranjam cat de frumos putem.

8. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore, sau cel mai bine poeste noapte.

9. A doua zi luam inelul formei detasabile jos si tortul este gata! Priviti ce frumos arata si cat de cremos este! Il ador! Are un gust minunat de capsune!
       Pe canalul meu de Youtube gasiti un concurs la aceasta reteta. Pentru a castiga aceasta forma de chec detasabila si o forma de inghetata pe bat, mergeti pe canalul meu unde veti putea vedea ce trebuie sa faceti pentru a intra in concurs.


 Va doresc POFTA BUNA!