Cartofi Taranesti la Cuptor - Reteta video

       Astazi vom face Cartofi taranesti la cuptor. Fac aceasta reteta de multi ani si o ador de fiecare data. Pur si simplu mananc mult mai mult decat probabil ar trebui, atat este de buna! Ceea ce imi place foarte tare la aceasta reteta este ca nu contine ulei. Toate legumele se gatesc in sucurile proprii.


Ingrediente:
1 kg de cartofi taiati rondele
300 de grame de rosii taiate felii
150 de grame de gogosar rosu taiat julien
300 de grame de costita afumata taiata julien
150 de grame de ceapa taiata julien
vegeta
piper
si sare, dupa gust

1. Intr-un bol mai incapator punem cartofii, rosiile, gogosarul, costita, ceapa, sare, piper si vegeta, dupa gust. Cu o lingura de lemn amestecam totul bine pana cand toate legumele sunt acoperite de condimente.

2. Intr-o tava punem tot amestecul de legume si costita. Tava mea are dimensiunea de 30X20 de cm, dar puteti pune in orice tava aveti.

3. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora jumate, dar timpul de coacere difera si in functie de dimensiunea tavii. Fiindca tava mea este mai ingusta, dar afunda, a durat 1 ora si 45 de minute. Din cand in cand mai puteti verfica cu o furculita daca cartofii sunt copti. Dar, nu uitati ca de fiecare data sa puneti folia inapoi. Legumele se gatesc in abur, asa ca folia este necesara.

4. Cand cartofii taranesti sunt gata, presaram putin patrunjel tocat deasupra si sunt gata pentru a fi serviti!
       Mi-am scos imediat o portie, pentru ca asa cum v-am spus, nu ma pot abtine! Sunt foarte buni! Priviti cat de bine sunt legumele gatite. Sunt foarte moi si au o aroma delicioasa de afumat de la costita.
       Face-ti si voi cat mai repede si va garantez ca va fi una dintre acele retete pe care le tot repetati in timpul saptamanii.

Va doresc POTA BUNA!