Tort Trei Blaturi cu Nuca si Ciocolata - Reteta video

       Astazi vom face Tort trei blaturi cu nuca si ciocolata. Blaturi de vanilie, nuca si ciocolata, crema de ciocolata cu nuca prajita si stafide, totul acoperit in frisca si nuca macinata. Un tort magnific!

Ingrediente pentru blatul galben:
4 albusuri
4 galbenusuri
4 linguri de faina
4 linguri de zahar
5 grame de praf de copt

1. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate, incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam galbenusurile, faina si praful de copt. Cu un tel le omogenizam bine.

2. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand infingem o scobitoare in mijloc, iar ea iese curata.

3. Continuam cu blatul de ciocolata.

Ingrediente pentru blatul de ciocolata:
4 albusuri
4 galbenusuri
2 linguri de cacao
4 linguri de zahar
2 linguri de faina
5 grame de praf de copt

4. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate, incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam galbenusurile, cacao, faina si praful de copt. Cu un tel le omogenizam bine.

5. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand facem testul cu scobitoarea.

6. Continuam cu ultimul blat, cel de nuca.

Ingrediente pentru blatul de nuca:
4 galbenusuri
4 albusuri
4 linguri de zahar
100 de grame de nuca macinata
3 linguri de faina
5 grame de praf de copt

7. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate, incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand bine dupa fiecare adaos, la fel cum am facut si la primele doua blaturi. Apoi, adaugam galbenusurile, nuca, faina si praful de copt. Cu un tel le omogenizam bine.

8. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand infingem o scobitoare in mijloc, iar ea iese curata.

9. Intre timp ce blaturile se racesc, noi ne vom ocupa de crema.

Ingrediente pentru crema:
4 oua
500 de grame de unt
200 de grame de zahar
100 de ml de apa
100 de grame de stafide
100 de grame de nuca prajita taiata marunt
1 lingura de cacao
5 ml de esenta de vanilie

10. Intr-un bol punem stafidele, apa si esenta de vanilie. Le amestecam cu o lingura, apoi le lasam sa stea pana cand vom avea nevoie de ele.

11. Intr-un bol care este pe aburi punem ouale si zaharul. Cu un tel le spumam timp de aproximativ 35-40 de minute. Pentru a vedea daca este gata luam o picatura de crema intre doua degete. Le indepartam usor, iar daca crema se intinde intr-un fir subtire si nu se rupe, atunci este gata. O lasam sa se raceasca complet.

12. Cand este rece, spumam untul cu mixerul. Apoi, adaugam treptat cate o lingura din crema de oua in unt, mixand bine dupa fiecare adaos.

13. Cand am terminat de incorporat toata crema in unt, adugam cacao, stafidele scurse de apa si nuca. 

14. Mai mixam doar pana cand totul este bine omogenizat. Daca doriti sa fie mai dulce, mai puteti adauga zahar.

15. Acum incepem sa cladim tortul. Pe o tava punem blatul maro, peste care punem jumate din crema si o intindem uniform. Peste punem blatul de nuca si restul de crema. Ultimul este blatul galben.

16. Intr-un bol batem 500 de ml de frisca lichida.

17. Imbracam tortul in frisca. Acum ne vom ocupa de decor. Pe marginile tortului punem nuca macinata. Deasupra ornam cu dungi de frisca, frisca colorata cu cacao si nuca macinata.
       Priviti cum arata tortul! Straturile pe care le-am format noi arata minunat! Mie mi s-a facut pofta. Voua? Gustul de nuca cu ciocolata este absolut perfect! Este un tort cremos, crocant, pufos si dulce.

Va doresc POFTA BUNA!