Eti Puf de Casa - Reteta video


       Astazi vom face Eti Puf de casa. Fiindca stiu ca tuturor ne plac aceste deserturi pufoase, am vrut sa va arat cat de simplu este sa le facem acasa. Bezeaua se face din ingrediente simple ca apa, zahar si gelatina, pe care le avem deja acasa, apoi le dam prin bomboane colorate si cocos.

Ingrediente:
aproximativ 40 de biscuiti simpli rotunzi
250 de ml de apa
300 de grame de zahar
20 de grame de gelatina granulata
1 lingurita de esenta de vanilie
bomboane colorate
bomboane de ciocolata
cocos

1. Intr-o oala mai mare punem apa, zaharul si gelatina. Amestecam cu o lingura de lemn, apoi lasam compozitia sa fiarba la foc mediu.

2. Din momentul in care incepe sa fiarba o lasam pe foc 10 minute. Oala trebuie sa fie mai mare pentru ca va face spume in timpul fierberii si nu vrem sa dea pe langa.

3. Dupa ce a fiert punem compozitia in bolul unui mixer . Adaugam si esenta de vanilie. Pornim mixerul intai la viteza mica pentru a nu stropii peste tot, apoi marim viteza. Batem bezeaua pentru 10-15 minute pana cand isi tripleaza volumul si devine spumoasa.

4. Puteti face bezeaua si cu un mixer obisnuit, iar rezultatul va fi acelasi. Cu acest tip de mixer este doar mai usor.

5. Cand bezeaua este gata trebuie sa ne miscam repede pentru a nu se intari.

6. Cu un pos punem bezeaua peste biscuiti. Puteti folosi biscuiti mai mari sau mai mici si puteti pune cat de multa sau de putina bezea doriti peste ei.

7. Dupa ce am pus bezeaua, dam deserturile prin cocos si bomboane colorate. Facem asta cat bezeaua este inca lipicioasa, pentru a sta bomboanele pe ea. Continuam la fel pana cand am terminat toata bezeaua.

8. Dam deserturile la frigider pentru cel putin 1 ora, pentru a se intari bezeaua, dar cel mai bine peste noapte pentru a lasa biscuitii sa se inmoaie.
       Priviti cum arata! Bezeaua este intr-adevar ca un puf. Este foarte pufoasa si dulce. Are aroma de vanilie si ti se topeste pur si simplu in gura.
       Faceti si voi eti puf de casa si surprindeti-i pe cei dragi. Nu le vor veni sa creada ca nu sunt cumparate.
Va doresc POFTA BUNA!