Oua Vopsite Natural cu Model - Reteta video


       Astazi vom vopsi oua natural cu model de frunze. Ouale se vopsesc foarte usor si repede, vopseaua nu se transfera pe maini si nici nu trece prin coji, ca la vopseaua de oua obisnuita.

Ingrediente:
25 de oua
apa
o cratita de inox cu diametrul de 18 cm
frunze (eu am de patrunjel, telina si capsune)
ciorapi de dama
vopsea de oua naturala ecologica de la Minunea Naturii

1. Vom incepe prin a pregati ouale. In ciorapul de dama punem un ou impreuna cu o frunza la alegere. Lipim frunza de ou cat mai bine, apoi inodam ciorapul. Continuam cu inca un ou, tot asa. In total trebuie sa avem 5 oua. Facem 5 legaturi cu oua pentru fiecare dintre cele 5 culori.

2. In plicul cu vopsea de oua naturala ecologica de la Minunea Naturii gasim o foaie cu instructiuni in limba romana, o alta cu instructiuni in alte limbi si cele 5 plicuri cu vopsea naturala: rosu, roz, verde, portocaliu si galben, provenite din coloranti alimentari 100% naturali. Vopseaua nu contine gluten.

3. Intr-o mica cratita din otel inoxidabil se pun 750 de ml de apa rece, fara otet. In ea punem prima culoare, cea rosie, si cu o lingura o amestecam. Nu folosim vase emailate, pentru ca vor fi colorate.

4. Punem in ea prima legatura cu 5 oua crude, care au fost spalate in prealabil. Se pune cratita la fiert. In timpul incalzirii si fierberii se amesteca in apa usor pentru a se distribui culoarea uniform.

5. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, se fierb ouale 7-10 minute.

6. Dupa cele 10 minute, scoatem ouale intr-un bol cu apa rece. Cu o foarfeca taiem ciorapul si scoatem ouale. Luam frunzele jos. Priviti ce model frumos au! Si cat de frumos s-au colorat!

7. Culoarea ajunge la maturitate dupa racire. Pe oua maro culoarea este mai intensa decat pe ouale albe. Continuam la fel si cu celelalte culori. Eu pur si simplu m-am indragostit de aceasta vopsea. Este mult mai sanatoasa, usor de folosit si fiindca colorantii naturali reactioneaza in mod diferit cu fiecare ou, in functie de culoarea naturala a oului, vor rezulta diferite nuante.
      
       Vopseaua o puteti achizitiona de aici https://www.minuneanaturii.ro/produse/vopsea-de-oua-naturala/nawaro-vopsea-de-oua-naturala-ecologica-5-culori-pret-oferta_.html In plus, toti cei care o veti cumpara aveti o reducere de 10%, folosind codul de reducere Sabrina10.

8. La sfarsit le dam putina stralucire cu un servetel si ulei vegetal.
       Aceasta vopsea este perfecta pentru a avea oua perfecte. Faceti-le si voi de acest Paste. Le veti adora!
Va doresc POFTA BUNA si un PASTE FERICIT!