Tort de Mere - Reteta video


       Astazi vom face Tort de Mere. Cu un strat de mere caramelizate, stafide si blat pufos, insiropat, acest tort acoperit in frisca este delicios. Fiindca merele sunt iarasi in sezon, trebuie neaparat sa-l faceti si voi.


Ingrediente pentru stratul de mere caramelizate:
5-6 mere taiate pe jumatate si curatate
8 linguri de zahar

1. Intr-o cratita topim zaharul.

2. Punem zaharul topit intr-o forma rotunda cu dimensiunea de 25X8 cm. Cu grija sa nu ne ardem intindem zaharul pe fund si pe margine. Peste zaharul topit aranjam merele.

3. Intre timp ce facem blatul coacem merele la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute.

Ingrediente pentru blat:
7 albusuri
7 galbenusuri
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
50 de grame de stafide

4. Intr-un bol batem albusurile spuma. Cand sunt spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Peste albusuri punem galbenusurile si faina. Cu o spatula le omogenizam bine.

5. Scoatem merele din cuptor. Peste ele presaram stafidele. Punem si compozitia pentru blat.


6. Dam tortul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora, sau pana cand devine auriu deasupra, iar daca infingem o scobitoare in mijloc, ea iese curata.

7. Lasam tortul sa se raceasca 10-15 minute, dupa care il scoatem din forma, intorcand-ul pe o tava, in asa fel incat sa fie stratul de mere deasupra. Cand tortul este rece, batem 300 de ml de frisca si il imbracam in ea.
       Tortul este gata si poate fi servit! Priviti cum arata! Merele s-au copt perfect, iar zaharul s-a topit si a format un sos care a insiropat blatul.
       Un tort pe care il veti adora!
Va doresc POFTA BUNA!