Prajitura Frageda cu Nuca - Reteta video


       Astazi vom face Prajitura Frageda cu Nuca. Aceasta prajitura se face foarte usor si repede, are un gust minunat de nuca si o textura fina. Este perfecta atunci cand doriti sa pregatiti ceva dulce, dar nu aveti prea timp liber.

Ingrediente pentru aluat:
400 de grame de faina
200 de grame de untura
50 de grame de zahar
1 ou
7-8 linguri de lapte
coaja de la 1 lamaie
1 lingurita de bicarbonat de sodiu

1. Intr-un bol punem faina si untura. Cu mana amestecam bine untura in faina. Apoi, adaugam oul, bicarbonatul de sodiu, zaharul si coaja de lamaie. Incepem sa framantam aluatul. Cand am incorporat ingredientele putem incepe sa adaugam treptat laptele, framantand continuu. Cantitatea de lapte adaugata difera, asa ca cel mai bine este sa il punem treptat. Aluatul trebuie sa fie legat, fara a mai avea aspect sfaramicios.

2. Punem aluatul in frigider jumatate de ora acoperit in folie alimentara. Daca doriti puteti folosi unt in loc de untura, dar ea face aluatul mai fraged.

3. Intre timp ce aluatul este in frigider noi ne vom ocupa de umplutura.

Ingrediente pentru umplutura:
300 de grame de zahar
300 de grame de nuca macinata
7 albusuri
7 galbenusuri
7 linguri de faina

4. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam galbenusurile, faina si nuca macinata. Cu o spatula omogenizam totul bine. Lasam putin umplutura deoparte.

5. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Luam o jumatate si o intindem intr-o tava cu mana. Tava nu e nevoie sa fie unsa, pentru ca avem untura in aluat.

6. Peste aluat punem toata umplutura si o nivelam.

7. Luam cealalta jumatate de aluat si o intindem cu sucitorul pe blatul de lucru fainat. Rulam foaia pe sucitor si cu grija o punem peste umplutura. Daca nu e perfecta la colturi, nu e nimic, din margini aranjam peste tot. Intepam foaia cu un cutit din loc in loc.

8. Coacem prajitura la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand devine aurie deasupra.

9. Cand este coapta o pudram cu zahar praf.
       O putem taia si servi imediat! Priviti cat de bine arata si ce multa umplutura are! O prajitura perfecta pentru oricine, caci cine nu adora nuca?
Va doresc POFTA BUNA!