Pancove/ Minciunele/ Cirighele - Reteta video


       Astazi vom face Pancove. In unele parti din tara li se mai spun Minciunele sau Cirighele, dar in zona mea se numesc Pancove. Ele sunt de fapt asemanatoare cu gogosile, dar se fac fara drojdie si nu necesita coacere.

Ingrediente:
700 de grame de faina
400 de ml de lapte
3 oua
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar

1. Intr-un bol punem ouale, laptele, zaharul, sarea, bicarbonatul de sodiu si faina. Incepem sa framantam aluatul.

2. Cand avem aluatul format il scoatem din bol si il mai framantam putin pe blatul de lucru fainat. Il formam intr-o bila

3. Intindem aluatul cu sucitorul pana cand are jumatate de cm grosime. Taiem aluatul in fasii, apoi in romburi. In mijlocul fiecarei bucati facem o mica crestatura. Trecem un colt prin crestatura facuta. 
Preocedam la fel cu toate bucatile.

Vom mai avea nevoie de:
500 de ml de ulei pentru prajit
150-200 de grame de zahar pudra

4. Intr-o cratita punem uleiul si il lasam sa se incinga. Cand uleiul e incins punem pancovele in el, cate 4-5 odata, caci daca ar fi sa adaugam prea multe deodata, am scadea temperatura uleiului.

5. Le prajim 2-3 minute pe o parte, apoi le intoarcem si le mai prajim 2 minute. Le scoatem intr-un bol acoperit cu servetele de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

6. Continuam sa prajim pancovele. Mie mi-au iesit 30 de bucati, dar difera in functie de cat de mici sau de mari le faceti.

7. Dupa ce le-am prajit le trecem prin zahar praf.
       Sunt atat de pufoase! O reteta de gogosi putin diferite de cele obisnuite, dar sunt poate chiar mai bune si se fac mult mai usor si repede.
Va doresc POFTA BUNA!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii