Cea mai buna reteta de Langosi - Reteta video


       Astazi vom face cea mai buna reteta de Langosi. Aluatul se face usor si repede, cu ingrediente pe care le avem deja prin casa. Langosii sunt crocanti la suprafata si pufosi in interior. Absolut minunati.

Ingrediente:
500 de grame de faina
350 de ml de apa calduta
2 linguri de ulei
20 de grame de drojdie proaspata
2 lingurite de zahar
1 lingurita de sare

1. Vom incepe cu maiaua. In bolul unui mixer punem apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam cu o lingura si lasam maiaua sa stea 15 minute cat sa se activeze drojdia.

2. Apoi, adaugam faina si sarea. Incepem sa framantam aluatul. Cand avem aluatul format adaugam uleiul si mai framantam totul aproximativ 10 minute. Puteti framanta aluatul si cu mana, dar cu mixerul este mai usor. In plus, daca framantati cu mana veti fi tentati sa mai adaugati faina, pentru ca veti simti un aluat moale. In acest caz, sa nu mai adaugati nimic, aluatul pentru langosi trebuie neaparat sa fie moale.

3. Lasam aluatul la dospit acoperit cu folie alimentara pentru 30 de minute, la loc caldut.

4. Cand aluatul a dospit, il impartim in 6 bucati egale, avand mainile acoperite cu ulei.

5. Intr-o cratita in care am pus 1 litru de ulei la incins incepem sa prajim langosii. Ii intindem cu mana usor, fiindca aluatul este foarte elastic.

6. Ii prajim aproximativ cate 2 minute pe fiecare parte. Ii scoatem pe o farfurie acoperita cu servetele de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

7. Langosii pot fi serviti si asa, simplii, insa daca doriti sa fie mai aromati ii ungem cu un catel de usturoi, apoi ii ungem cu smantana, radem putina branza sarata si presaram ceapa verde deasupra.
      Un absolut deliciu! Priviti cat sunt de pufosi! Au exact gustul langosilor din copilarie!
Va doresc POFTA BUNA!