Lapte de Pasare ca in copilarie - Reteta video


        Astazi vom face Lapte de Pasare. O alta reteta din copilarie, dar pe care inca o fac si o ador. Mama o facea foarte simpla, insa eu am adaptat-o putin si am adaugat amidon pentru a face laptele mai gros.

Ingrediente:
1 litru de lapte
10 linguri de zahar + 5 albusuri
5 galbenusuri + 5 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 plic de zahar vanilinat

1. Punem laptele intr-o cratita si il lasam sa fiarba.

2. Intre timp batem albusurile spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu.

3. Peste galbenusuri punem cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilinat si amidonul. Le spumam cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul.

4. Cand laptele fierbe luam pielita formata pe suprafata, apoi incepem sa fierbem galustele de albus. 

5. Le punem in laptele fiert cu o lingura, cate 5-6 o data. Le lasam la fiert cate 1 minut pe o parte.

6. Le scoatem pe o farfurie si continuam sa fierbem galustele.

7. Cand le-am terminat de fiert pe toate, peste lapte adaugam compozitia de galbenusuri facuta mai devreme. Mai tinem totul pe foc 2 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand se ingroasa putin.
       Laptele de pasare este gata! Il putem servi imediat. Intr-o farfurie punem laptele ingrosat, apoi punem galustele si optional, daca doriti, puteti rade ciocolata.
       Un desert exceptional, care are gustul copilariei.
Va doresc POFTA BUNA!