Astazi
vom face Foi de Napolitana cu Caramel. Aceasta reteta se face foarte
repede, iar gustul este nemaipomenit de bun. Este un desert dulce,
avand o cantitate mai mare de zahar, dar uneori avem nevoie chiar de
asa ceva, care sa ne dea putina energie.
Ingrediente:
5
foi de napolitana
100
de grame de nuca macinata
250
de grame de unt la temperatura camerei
3
oua
doua
masuri separate de 300 de grame de zahar
1. Incepem
prin a mixa intr-un bol ouale cu zaharul, pana cand devin cremoase.
Apoi, adaugam untul si il incorporam si pe el. Nu va faceti griji
daca va avea aspect taiat, pentru ca oricum se va topi totul pe foc.
2. Intr-o
cratita punem cealalta masura de zahar si il lasam sa se topeasca.
3. Cand
zaharul e topit adaugam peste el amestecul de oua, unt si zahar si
mai tinem totul pe foc pana cand tot zaharul se topeste din nou,
amestecand din cand in cand, la foc mediu.
4. Cand
totul e topit, iar caramelul s-a format luam cratita de pe foc si
punem nuca macinata in el. Omogenizam totul bine.
5. Impartim
caramelul obtinut intre cele 5 foi de napolitana. Lucram cu grija
pentru ca este foarte fierbinte.
Prajitura
poate fi servita imediat. Priviti cat de bine arata caramelul intre
foi. Va asigur ca este si foarte buna.
Va
doresc POFTA BUNA!