Foi de Napolitana cu Caramel - Reteta video


       Astazi vom face Foi de Napolitana cu Caramel. Aceasta reteta se face foarte repede, iar gustul este nemaipomenit de bun. Este un desert dulce, avand o cantitate mai mare de zahar, dar uneori avem nevoie chiar de asa ceva, care sa ne dea putina energie.

Ingrediente:
5 foi de napolitana
100 de grame de nuca macinata
250 de grame de unt la temperatura camerei
3 oua
doua masuri separate de 300 de grame de zahar

1. Incepem prin a mixa intr-un bol ouale cu zaharul, pana cand devin cremoase. Apoi, adaugam untul si il incorporam si pe el. Nu va faceti griji daca va avea aspect taiat, pentru ca oricum se va topi totul pe foc.

2. Intr-o cratita punem cealalta masura de zahar si il lasam sa se topeasca.

3. Cand zaharul e topit adaugam peste el amestecul de oua, unt si zahar si mai tinem totul pe foc pana cand tot zaharul se topeste din nou, amestecand din cand in cand, la foc mediu.

4. Cand totul e topit, iar caramelul s-a format luam cratita de pe foc si punem nuca macinata in el. Omogenizam totul bine.

5. Impartim caramelul obtinut intre cele 5 foi de napolitana. Lucram cu grija pentru ca este foarte fierbinte.
       Prajitura poate fi servita imediat. Priviti cat de bine arata caramelul intre foi. Va asigur ca este si foarte buna.
Va doresc POFTA BUNA!