Ardei Umpluti ca la mama acasa - Reteta video


      Astazi vom face Ardei Umpluti. La fel ca multe alte retete si aceasta o am de la mama. Nici o reteta de ardei umpluti nu este la fel de buna ca aceasta. Ardeii sunt din gradina mea si sunt foarte fragezi, la fel si bulionul, facut de mine si de mama, cu rosii din gradina proprie.

Ingrediente:
45-50 de ardei mai mici curatati de seminte si spalati
1 kg de carne macinata
500 de grame de ceapa tocata
1 litru de bulion
300 de grame de orez
25 de grame de zahar
1 ou
1 lingura de boia de ardei dulce
150 de ml de ulei
sare si piper dupa gust
1 lingurita de vegeta

1. Incepem prin a cali ceapa. Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si putina sare. O calim 5-7 minute pana cand devine rumena. Apoi, adaugam boiaua de ardei dulce si amestecam bine. O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.

2. Intr-un bol punem carnea macinata, orezul, oul, zaharul, piper, sare, vegeta si ceapa calita. Omogenizam totul bine si umplutura este gata.

3. Umplem pe rand ardeii cu amestecul obtinut. Eu ii umplu cu mana pentru ca mi se pare mai usor, dar puteti face asta si cu o lingurita.

4. Peste ardeii umpluti punem bulionul, iar in completare punem apa, doar cat sa ii acopere.

5. Fierbem ardeii umpluti la foc mediu pentru aproximativ 1 ora jumate, sau pana cand ardeii sunt moi, iar orezul este fiert.
       Priviti cat de bine arata! Ardeii nu sunt deloc uscati, ci sunt din contra, foarte suculenti, aromati si gustosi.
       Trebuie sa incercati si voi aceasta reteta si veti vedea de ce tot insist cand spun ca sunt foarte gustosi.
Va doresc POFTA BUNA!