Prajitura Zi si Noapte

Astăzi vom face prăjitura zi și noapte. Această prăjitură este printre primele rețete în caietul de prăjituri al mamei mele. Are un blat pufos de cacao și o bezea dulce deasupra. Pare o prăjitură simplă însă este nemaipomenit de gustoasă.

Ingrediente pentru blat:
200 ml de lapte
300 de grame de făină
300 de grame de zahăr
5 gălbenușuri
140 de grame de untură (dacă doriți puteți pune unt în loc de untură, însă untura face prăjitura mai fragedă)
1 lingura de cacao
1 linguriță de bicarbonat de sodiu

 Intr-un bol punem gălbenușurile, untura și zahărul. Cu o lingură de lemn spumam bine gălbenușurile până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm făina, cacao, bicarbonatul de sodiu și laptele. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. El nu va fi copt în întregime, ci se va termina de copt odată ce vom pune bezeaua peste el. Intre timp ce blatul este la copt noi ne vom ocupa de bezea.

Ingrediente pentru bezea:
300 grame de zahăr
5 albușuri

 Intr-un bol punem albușurile și le batem spumă cu un mixer. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat mixand continuu.

    Punem albușurile bătute pe baie de aburi unde continuăm să le mai batem cu un bătător pentru aproximativ 10 minute.

    După ce au trecut cele 10 minute putem observa ca albușurile au devenit mai lucioase iar zahărul s-a topit în totalitate.

    Scoatem blatul din cuptor și punem bezeaua peste el. Mai dăm blatul la copt pentru aproximativ 10-15 minute cât să prindă culoare și bezeaua. Dacă doriți ca bezeaua să fie mai aurie, in ultimele două minute de copt va trebui să dați căldura să vină doar din partea de sus.

    Cand prăjitura este gata o lasam să se raceasca 10-15 minute apoi o putem tăia și servi.

    Priviți cât de bine arată! Este foarte fragedă și are un gust minunat. Trebuie să o încercati și voi neapărat.

    Vă doresc POFTA BUNA!