Tortul Toamnei (Cheesecake cu Caramel si Dovleac)

Astăzi vom face tortul toamnei: cheesecake cu caramel și dovleac. Acest tort se face foarte ușor, are un blat pufos de cacao și două creme fine, una de caramel și una de dovleac.

Ingrediente pentru blat:
2 ouă
1 lingură de făină
2 linguri de zahăr
o lingură de cacao

    Intr-un bol punem ouăle și zaharul și le batem spumă cu mixerul, pentru aproximativ 5 minute. Apoi, adăugăm făina și cacao și le omogenizăm bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă rotundă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute sau până când înfingem o scobitoare în mijloc iar ea iese curată.

Ingrediente pentru crema de caramel:
500 de grame de cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia)
350 grame de caramel (Caramel de Casa)
250 ml de frișcă lichidă
10 grame de gelatină granulată + 100 de ml de apă

    Vom incepe prin a hidrata gelatina. O punem peste apă și amestecăm ușor cu o lingură. Lăsăm gelatina să stea aproximativ 10 minute.

    Intr-un bol punem crema de brânză și caramelul. Cu mixerul le omogenizăm bine. Intr-un alt bol punem frișca și o batem spumă. Peste frișcă punem crema obținută de caramel și crema de brânză și cu o spatulă le omogenizăm bine.

    Punem peste crema de caramel gelatina pe care am topit-o timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde.

    In aceeași tavă în care am copt blatul punem prima cremă. Eu am pus blatul pe fundul formei iar pe margine am pus hârtie de copt pentru a înălța puțin forma și pentru a scoate tortul mai ușor când este gata.

    Dăm tortul la frigider pentru aproximativ 30 de minute între timp ce ne vom ocupa de cea de-a doua cremă.

Ingrediente pentru crema de dovleac:
1 dovleac mai mic pe care l-am copt
250 ml de frișcă lichidă
500 de grame de cremă de brânză
200 de grame de zahăr pudră
10 grame de gelatină granulată + 100 de ml de apă

    Vom începe iarăși prin a hidrata gelatina. O punem peste apă și o lăsăm să stea aproximativ 10 minute. Intr-un robot de bucătărie punem 350 de grame din dovleacul copt și îl facem piure.
    Peste piureul de dovleac punem crema de brânza și zahărul pudră. Cu mixerul omogenizăm bine. Adăugăm și o linguriță de scorțișoară pe care am uitat să o enumăr cu ingredientele.
    Intr-un alt bol punem frișca și o batem spumă.
    Peste frișcă punem crema obținută de dovleac și crema de brânză și cu o spatulă le omogenizăm bine. Punem peste crema de dovleac gelatina pe care am topit-o timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde.

    Scoatem tortul din frigider și punem crema de dovleac peste cea de caramel. Dăm tortul la frigider pentru aproximativ 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte cât să se întărească tortul.

    Când tortul este aproape întărit îl putem decora. Eu am ales să îl decorez simplu cu puține flori portocalii.

    Când tortul este gata luam inelul formei detașabile jos și hârtia de copt.

    Priviți cât de bine arată când tăiem o felie! Straturile de cremă se văd foarte bine. Acest tort este foarte pufos, cremos și aromat. Sincer nu știu să spun care cremă este mai bună, cea de caramel sau cea de dovleac.

    Vă doresc POFTA BUNA!