Foi de Napolitană cu Bezea

Astăzi vom face Foi de Napolitană cu Bezea. În caietul de prăjituri al mamei mele este a doua rețetă scrisă. Bezeaua este coaptă pe foi de napolitană umplute cu cremă fiartă. Pur și simplu ador această prăjitură și o fac mereu.

Ingrediente pentru foi:
3 foi de napolitană
18 linguri de zahăr
9 albușuri


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixand continuu.

    Împărțim bezeaua în trei părți egale. Intindem o parte din bezea pe o foaie de napolitană.

    Dăm foaia la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când bezeaua devine aurie deasupra. Intindem bezeaua obținută și pe celelalte două foi de napolitană.

    Când prima foaie este coaptă o scoatem din tavă și în locul ei punem următoarea foaie și o dăm la copt. Continuăm să facem la fel până când le terminăm pe toate trei de copt.

Ingrediente pentru cremă:
300 de grame de unt la temperatura camerei cu cel puțin 80% grăsime
300 de grame de zahăr
2 linguri de apă
cele 9 gălbenușuri care ne-au rămas de la bezea

    Pe baie de aburi vom fierbe crema. Punem un bol pe o cratiță în care avem apă fierbinte. In bol punem gălbenușurile, zahărul și apa. Amestecăm continuu cu o lingură de lemn aproximativ 20-30 de minute, sau până când luăm puțină cremă între două degete și le îndepărtăm ușor, iar crema se întinde într-un fir subțire. Lăsăm crema să se răcească.

    Când crema este rece, într-un bol punem untul și îl spumam cu mixerul. Apoi, adăugăm câte o lingură din crema fiartă peste unt și mixam bine. Continuăm să facem la fel până când terminăm de încorporat toată crema fiartă.

    Împărțim crema obținută în două și umplem cele trei foi de napolitană cu bezea. Dăm prăjitura la frigider pentru aproximativ două ore cât se întărească crema.

    Priviți cât de bine arată prăjitura! Bezeaua s-a înmuiat și s-a îmbinat cu crema. A ieșit o prăjitură înaltă, absolut delicioasă.

    Vă doresc POFTĂ BUNĂ!