Prăjitură cu Eugenia

Astăzi vom face Prăjitură cu Eugenia. Blat de ciocolată pufos umplut cu o cremă aromată de Eugenia, acoperit în ciocolată topită.

Ingrediente pentru blat:
8 gălbenușuri
8 albușuri
6 linguri de făină
2 linguri de cacao
8 linguri de zahăr


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixand continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, faina și cacao. Cu o spatulă omogenizam totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38X24 de cm, unsă și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când înfingem o scobitoare în mijloc iar ea iese curată.

    Când blatul este rece îl tăiem pe jumătate cu un cuțit mai mare.

Ingrediente pentru sirop:
3 linguri de zahăr
100 ml de apă
10 ml de esență de rom


    Într-un bol punem apa, zahărul și esența de rom. Amestecăm bine cu o lingură până când se topește tot zahărul.

Ingrediente pentru cremă:
10 pachete de Eugenia
250 de grame de unt la temperatura camerei
250 de grame de zahăr praf
2 linguri de cacao
10 ml de esență de rom


    Mărunțim Eugenia prin mașina de tocat carne.

    Într-un bol punem untul și îl spumam cu mixerul. După cum puteți vedea untul meu nu a fost la temperatura camerei așa că mi-a luat mai mult timp să îl spumez. Peste untul spumat punem zahărul praf și continuăm să mixăm. Apoi, adăugăm esența de rom și cacao. Le încorporăm și pe ele. La final adăugăm praful de Eugenia și mai mixam doar până când este încorporată și ea.

    Însiropăm prima parte de blat cu siropul făcut mai devreme. Apoi, întindem uniform toată crema de Eugenia. Peste crema punem cealaltă parte de blat.

    Tăiem prăjitura în pătrate. Acoperim fiecare pătrat în ciocolată topită.

    Priviți cât de bine arată prăjitura! Avem un blat pufos și însiropat cu un strat gros de cremă la mijloc. Este o prăjitură absolut delicioasă!

    Vă doresc POFTĂ BUNĂ!