Focaccia cu Măsline și Ceapă

Astăzi vom face Focaccia cu Măsline și Ceapă. Aluat dospit pufos acoperit în ulei de măsline, ceapă și măsline. O rețetă care se face foarte repede și pe care o veți adora.

Ingrediente pentru aluat:
500 de grame de făină
250 de ml de apă călduță
1 lingură de zahăr
60 ml de ulei de măsline
1 lingură de sare
25 de grame drojdie proaspătă


    Vom începe cu maiaua. Într-un bol punem apa călduță, drojdia, zahărul și câteva linguri de făină. Amestecăm și lăsăm să stea 10 minute cât să se activeze drojdia.
    Apoi, adăugăm uleiul de măsline, restul de făină și sarea. Frământăm aluatul cu mâna până când am încorporat toată făina. Apoi îl formăm intr-o bilă și îl punem înapoi în bol unde îl lasam la dospit, acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru aproximativ o oră, la loc călduț.

    Când aluatul a dospit putem observa că și-a dublat volumul. Il punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și îl întindem cu mâna. Cu degetele apăsăm pentru a face mici adâncituri în aluat.

Deasupra de focaccia punem:
100 de grame de măsline tăiate pe jumătate
2 cepe roșii tăiate solzișori
1 linguriță de rozmarin
100 de ml de ulei de măsline
sare și piper după gust

    Peste aluat punem ceapa, măslinele, uleiul de măsline, rozmarinul, sare și piper după gust. Dăm focaccia la copt la la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Priviți cât de bine arată! Aluatul este foarte pufos la interior, dar crocant la suprafață, ceapa s-a caramelizat și a dat un gust extraordinar preparatului nostru.

    Vă doresc POFTĂ BUNĂ!