Prăjitură Domino

Astăzi vom face prăjitura Domino. Foi fragede dospite umplute cu nucă și gem, acoperite într-o glazură de ciocolată. Această prăjitură se clădește crudă într-o tavă, apoi se dă la copt. Când este coaptă mai punem glazura și este gata.

Ingrediente:
200 de grame de nucă măcinată
500 de grame de făină
200 de grame de zahăr
200 de grame de untură (dacă doriți puteți folosi unt, dar nu va ieși prăjitura la fel de fragedă)
400 de grame de gem (eu am folosit de prune, dar puteți folosi ori de care doriți)
100 de ml de lapte călduț
1 lingură de zahăr
1 gălbenuș
1 ou
un praf de sare
25 de grame de drojdie proaspătă


    Vom incepe prin a activa drojdia. Intr-un bol punem laptele călduț, drojdia și cele trei linguri de zahăr. Amestecăm și lăsăm să stea aproximativ 5 minute.

    Într-un bol mai încăpător punem făina și untura. Cu mâna amestecam bine untura în făină. Apoi, adăugăm sarea, oul, gălbenușul și laptele cu drojdia, pe care îl vom pune treptat, frământând bine după fiecare adaos. Deși o să vi se pară că aluatul este format și că nu ar mai trebui adăugat lapte, adăugați-l pe tot, pentru că aluatul nostru trebuie să nu mai aibă aspect sfărămicios.

    Presărăm făină peste blatul de lucru și punem aluatul. Îl împărțim în trei bucăți egale. Întindem pe rând câte o bucată de aluat între două hârtii de copt, până când sunt de dimensiunea tăvii în care vrem să coacem prajitura.

    Punem în tavă prima foaie împreună cu hârtia de copt pe care am întins-o. Peste nuca măcinată punem zahărul și le omogenizăm bine.

    Punem jumătate din gemul de prune peste prima foaie și îl întindem uniform. Peste stratul de gem presărăm jumătate din nuca măcinată.

    Întindem și cea de-a doua foaie tot între două hârtii de copt. O punem în tavă peste primul strat.     Ungem iarăși foaia cu gem și nuca măcinată. Intindem și ultima foaie și o punem peste prajitură. Ințepăm prăjitura din loc în loc cu o furculiță. Lăsăm prăjitura la dospit 10-15 minute.

    O dăm copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Când prăjitura este coaptă noi ne putem ocupa de glazură.

Ingrediente pentru glazură:
6 linguri de zahăr
4 linguri de apă
2 linguri de cacao


    Într-o cratiță punem apa, zahărul și cacao. Fierbem glazura amestecând continuu pentru aproximativ 2-3 minute, sau până când tragem cu spatula și se vede fundul cratiței pentru 2-3 secunde.

    Peste prăjitura încă caldă punem glazura fierbinte și o întindem uniform. Lăsăm prăjitura să stea aproximativ două ore cât să se întărească glazura.

    Priviți cât de bine arată! Se văd foarte bine toate straturile. Este o prăjitura foarte fragedă și aromată. Trebuie neapărat să o incercați și voi. O veți adora!

    Vă doresc poftă bună!