Choux a la Creme

Astăzi vom face Choux a la Creme. Aceste prajiturele se fac foarte ușor și sunt umplute cu o cremă pufoasă de vanilie. Au gustul la fel ca cele din cofetării, sau sunt poate chiar mai bune.

Ingrediente pentru coji:
10 ouă de mărime medie
300 de grame de făină
500 de ml de apă
200 de ml de ulei
un praf de sare


    Într-o cratiță punem apa, uleiul și sarea. Lăsăm cratița pe foc până când începe să fiarbă. Când fierbe luăm cratița de pe foc și punem făina. Cu o lingură de lemn amestecăm până când s-a format un aluat. Apoi începem să adăugăm ouăle, câte unul pe rând, amestecând după fiecare adaos, până când le-am terminat de încorporat pe toate. In unele rețete am observat că nu se adaugă ouăle până când nu este aluatul răcit, însă eu l-am făcut întotdeauna așa și mi-au ieșit perfecte cojile.

    Umplem un poș cu aluat și formam cojile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le puteți face cât de mici sau de mari doriți, lăsând aproximativ 2 cm distanță între ele pentru a nu se lipi când se vor coace.

    Înainte de a le da la copt cu un deget umed apăsăm ușor pe ele pentru a aplatiza puțin vârful în așa fel încât să nu se ardă la coacere, apoi le stropim cu puțină apa rece. Acest pas le va ajuta să crească mai mari.

    Dăm cojile la copt la 200 grade Celsius pentru fix o oră. În acest timp nu deschidem ușa cuptorului. Timpul de coacere diferă de cuptorul fiecăruia. Cuptorul meu este unul electric, prin urmare intr-un cuptor pe gaz probabil că timpul de coacere va fi diferit. Când sunt coapte cojile sunt aurii și se desprind ușor de pe tavă. Le lăsăm să se răcească între timp ce ne vom ocupa de crema de vanilie.

Ingrediente pentru cremă:
1 litru de lapte
500 ml de frișcă lichidă
2 plicuri de budincă de vanilie
250 de grame de zahăr


    Într-un bol punem praful pentru budincă, zahărul și aproximativ 10 linguri de lapte. Cu un tel omogenizăm totul bine.

    Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă. Când fierbe punem amestecul de budincă în el și amestecăm continuu până când se îngroașă. Lăsăm budinca să se răcească complet.

    Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Peste ea adăugăm budinca răcită și omogenizam bine.

    Cu un cuțit tăiem cojile pe trei sfert. Umplem prăjiturile cu crema obținută. Puteți spune câtă cremă doriți.

    La final le pudrăm cu puțin zahăr praf și prăjiturile sunt gata. Din această rețetă eu am făcut 35 de bucăți.

    Priviți cât de bine arată! Cojile sunt ușor crocante și au o cremă foarte pufoasă și dulce.

    Vă doresc poftă bună!