Prajitura Ciocolata Twix

Astăzi vom face Prăjitura Ciocolata Twix. Are un strat de biscuite crocant, caramel și ciocolată. Totul se face foarte repede și ușor, în special caramelul, care în doar 20 de minute este gata de pus pe prajitură.

Ingrediente pentru stratul de biscuite:

280 de grame de făină
140 de grame de zahăr
220 de grame de unt la temperatura camerei
jumătate de linguriță de sare


    Într-un bol punem untul și zahărul. Cu mixerul spumam bine, apoi adăugăm făina și praful de sare. Mixam doar până când totul este bine omogenizat. Aluatul nu va avea aspect legat, ci sfărâmicios, dar așa trebuie să fie.

    Punem compoziția într-o tavă pătrată cu dimensiunea de 22 de cm și apăsăm cu mâna ca să o presăm bine și să avem o suprafață netedă.

    Dăm biscuitele la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când devine auriu deasupra.

Ingrediente pentru caramel:
800 grame de lapte condensat, adică două conserve a câte 400 de grame
30 de grame de unt


    Într-o cratiță punem laptele condensat și untul. Cu un tel amestecăm continuu timp de 15-20 de minute, până când caramelul își schimbă culoarea și se îngroașă. Este foarte important să amestecăm continuu pentru a nu se prinde de fundul cratiței.

    Peste biscuitele copt punem caramelul fierbinte și îl întindem uniform. Îl lăsăm să se întărească la temperatura camerei pentru aproximativ 2-3 ore.

    Peste caramel punem 200 de grame de ciocolată de lapte topită și mai lăsăm prăjitura să stea până când se întărește și ciocolata.

    După ce s-a întărit și ciocolata putem servi prajitura. O tăiem în 16 pătrate egale. Priviți cât de bine arată! Toate cele 3 straturi se văd foarte bine, biscuitele este crocant, caramelul este dens și elastic, iar ciocolata este dulce și cremoasă.

    Vă doresc poftă bună!