Turte fără frământare coapte în tigaie

Astăzi vom face Turte fără frământare coapte în tigaie. Acest aluat se face foarte ușor amestecând doar cu lingura apoi se lasă la dospit peste noapte fără să mai fie nevoie să îl frământăm. A doua zi coacem turtele în tigaie, le ungem cu margarină topită și sunt absolut minunate.

Ingrediente:
200 ml de apă călduță
400 de grame de făină
3 linguri de ulei
1 ou
1 lingură de zahăr
12 grame de drojdie proaspătă sau 5 grame de drojdie uscată
1 linguriță de sare


    Într-un bol punem apa, drojdia, zahărul, uleiul, oul, făina și sarea. Cu o lingură de lemn amestecăm până când totul este bine omogenizat. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul să stea peste noapte la frigider.

    A doua zi putem observa cât de frumos a crescut aluatul. Îl punem pe blatul făinat și îl formăm într-o bilă, apoi îl împărțim în patru bucăți egale.

    Formăm bucățile de aluat într-o bilă. Intindem fiecare bilă de aluat cu un sucitor până când are aproximativ jumatate de centimetru grosime.

    Coacem turtele într-o tigaie la foc mediu. Nu ungem tigaia cu ulei. Acoperim tigaia cu un capac și coacem turta pe o parte până când vedem că are formate bule de aer deasupra, apoi o coacem și pe partea cealaltă până când devine rumenă. Continuăm să facem la fel până că le terminăm de copt pe toate.

    Când am terminat de copt turtele le ungem pe o parte cu margarină topită.

    Priviți cât de bine arată! Turtele sunt foarte pufoase, se fac foarte repede și merg de minune cu orice fel de mâncare, sau se pot consuma și așa, simple.

    Vă doresc poftă bună!