Cornulețe cu Șuncă și Cașcaval

Astăzi vom face Cornulețe cu șuncă și cașcaval. Am făcut un aluat dospit pufos umplut cu șuncă și cașcaval iar pe deasupra am presărat susan. Este o rețetă foarte simplă, cornulețele sunt foarte bune chiar și a doua zi.

Ingrediente pentru aluat:
750 de grame de făină
400 ml de lapte călduț
1 lingură de zahăr
3 gălbenușuri
100 de ml de ulei
25 de grame de drojdie proaspătă
1 linguriță de sare


    Vom începe cu maiaua. Intr-un bol punem laptele călduț, drojdia, zahărul și 5-6 linguri de făină. Cu un ten omogenizăm totul bine. Lăsăm maiaua să stea 10 minute, cât să se activeze drojdia.

    Apoi, punem gălbenușurile, uleiul, restul de făină și sarea. Incepem să frământăm aluatul. Când am terminat de cuprins toată făina, răsturnăm aluatul pe blatul de lucru făinat și mai continuăm să îl frământăm pentru 15-20 de minute.

    Formăm aluatul într-o bilă și îl punem înapoi în bolul în care l-am făcut. Lăsăm aluatul să dospească la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru aproximativ o oră.

Ingrediente pentru umplutură:
150 de grame de cașcaval tăiat fâșii
250 de grame de șuncă presată tăiată fâșii
1 ou
50 de grame de susan


    Când aluatul a dospit îl punem pe blatul de lucru făinat și îl formăm din nou intr-o bilă. Impărțim aluatul în șase bucăți egale, apoi formăm fiecare bucată de aluat într-o bilă.

    Întindem pe rând câte o bilă de aluat cu sucitorul. Tăiem aluatul în opt triunghiuri egale. Punem șuncă și cașcaval pe fiecare triunghi. Formăm cornulețele trăgând ușor de vârful aluatului pentru a le da o formă cât mai frumoasă.

    Continuăm și cu celelalte bile de aluat. Le întindem, le tăiem, punem cașcaval și șuncă și le formăm.

    Punem cornulețele formate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm puțin spațiu între ele pentru a avea loc să mai crească.

    Acoperim cornulețele cu un prosop de bucătărie și le mai lăsăm să dospească pentru 15-20 de minute. Din această rețetă facem 48 de cornulețe.

    Înainte de a le da la copt, le ungem cu un ou bătut și presărăm susan. Dăm cornulețele la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră sau până când devin aurii deasupra.

    Priviți cât de bine arată! Cornulețele sunt foarte pufoase și cașcavalul curge.

    Vă doresc poftă bună!