Sirop natural din Flori de Soc

Astăzi vom face Sirop natural din flori de soc. Siropul este foarte ușor de făcut, în câteva minute îl punem în borcan, singurul pas mai greu este să așteptăm 3-4 zile până când îl putem consuma.

Ingrediente:
jumătate de kilogram de flori de soc
apă cât să umplem un borcan de 8 L
1 lămâie mai mare tăiată felii
4 plicuri de sare de lămâie de 8 grame


    Într-un borcan de 8 litri punem jumătate din florile de soc, câteva felii de lămâie, două plicuri de sare de lămâie și puțină apă, apoi punem restul florilor de soc, lămâia și celelalte două plicuri de sare de lămâie. Umplem borcanul cu apă. Il acoperim și îl punem intr-un loc călduț pentru 3-4 zile. După patru zile culoarea apei din borcan va fi schimbată.

    Strecurăm lichidul obținut și înainte să aruncăm florile de soc și lămâia, le stoarcem bine pentru că îi dă siropului o aromă mai puternică.

    Acum trebuie să măsurăm lichidul obținut, deoarece pentru fiecare litru de lichid ne va trebui un kilogram de zahăr. Eu am obținut 7.5 litri, deci voi avea nevoie de 7.5 kilograme de zahăr și câte o aspirină pentru fiecare litru. Eu am pus 12 aspirine zdrobite, pentru că impreună cu zahărul am obținut 12 litri de sirop.

    Amestecăm foarte bine până când tot zahărul și aspirinele sunt dizolvate.

    Păstrăm siropul în sticle sau borcane, iar ca să-l consumăm tot ce ne mai rămâne de făcut este să îl amestecăm cu apă minerală sau plată.

    Eu în fiecare an fac acest sirop și vreau să îl păstrez peste iarnă, dar niciodată nu mai rămâne până când începe iarna, atât este de bun!

    Vă doresc poftă bună!