3 Salate de Vară Răcoritoare

Astăzi vom face 3 salate de vară răcoritoare. Prima este o salată grecească cu roșii, castraveți, ardei, măsline și brânză, a doua salată este una de castraveți cu smântână, usturoi și mărar, iar ultima salată este una de ardei copți cu usturoi. Toate acestea salate merg perfect lângă orice fel de mâncare, sau se pot consuma și așa simple. Sunt perfecte vara atunci când nu vrem să gătim multe ore pe foc.

Ingrediente pentru salata grecească:
250 de grame de roșii cherry tăiate pe jumătate
200 de grame de brânza feta tăiată cubulețe
150 de grame de măsline fără sâmburi
1 ceapă roșie tăiată solzișori
1 castravete mai mic tăiat în sferturi
jumătate de gogoșar roșu tăiat julien
4 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet
sare și piper după gust

    Vom începe prin a face dressingul. Peste uleiul de măsline punem oțetul, sare și piper și amestecam totul bine. Îl lăsăm deoparte până când vom avea nevoie de el.

    Într-un bol punem roșiile cherry, ceapa, măslinele, castravetele, ardeiul și dressingul făcut mai devreme. Amestecăm totul foarte bine.

    Servim salata într-un bol mai mic și deasupra punem brânza feta. Dacă voi doriți puteți pune brânza împreună cu celelalte ingrediente, doar că atunci când amestecam în salată ea se va sparge și nu va avea un aspect la fel de frumos.

Ingrediente pentru salata de ardei copți:
8 ardei capia
1 lingură de zahăr
2 linguri de oțet
1 linguriță de sare
4 linguri de ulei
3-4 căței de usturoi tocați mărunt


    Vom începe prin a coace ardeii. Eu am mers cu ei afară pe grătar, dar bineînțeles că îi puteți face și în cuptor. Îi lăsăm aproximativ 2-3 minute pe câte o parte sau până când vedem că s-au înnegrit.     Continuăm să îi tot întoarcem până când sunt complet negri. Îi scoatem într-un bol cu apă rece și lăsăm să stea aproximativ 5 minute.

    Curățăm ardeii de pielea arsă. Fiindcă ei s-au copt pe jar se curăță foarte ușor și bineînțeles au și un gust mult mai bun.

    Acum vom face dressingul. Peste ulei punem oțetul, zahărul, sarea și usturoiul. Aestecăm totul bine.

    Punem ardeii copți într-un bol mai încăpător, iar peste punem dressingul. Această salată este și ea gata, dar vă recomand să o lăsați la frigider cel puțin o oră înainte de a o consuma.

Ingrediente pentru salata de castraveți:
350 de grame de castraveți
300 de grame de smântână
2 linguri de mărar tocat
3-4 căței de usturoi răzuiți
sare după gust


    Această salată este cea mai simplă. Într-un bol amestecam totul. Punem castraveții, smântâna, mărarul, usturoiul și sarea. Amestecăm totul bine și salata este gata. Deși s-a făcut cel mai ușor dintre cele trei salate, mie mi se pare că este și cea mai bună. La fel ca și la salata de ardei copți vă recomand să o lăsați cel puțin o oră la frigider înainte să o consumați.

     Salata grecească este absolut minunată cu brânză sărată, salata de castraveți seamănă la gust foarte mult cu sosul Tzatziki, iar salata ardei ardei copți are acel gust cu care toți suntem obișnuiți și pe care o adorăm.

    Vă doresc poftă bună!