Tăiței cu Varză Călită

Astăzi vom face Tăiței cu varză călită. O rețetă ca la mama acasă, făcută cu tăiței de casă. Vă voi arăta pas cu pas cum facem tăițeii, apoi vom căli varza iar la final tot ce ne va mai rămâne de făcut va fi să le unim. O rețetă gata in doar jumătate de oră.

Ingrediente:
1 varza mai mare tocată mărunt
1 linguriță de sare
100 de ml de ulei


    Începem prin a săra varza. Cu mâna amestecăm foarte bine, apoi o lăsăm să stea între timp ce ne vom ocupa de tăiței.

Ingrediente pentru tăiței:
4 ouă
400-500 de grame de făină
5 linguri de apă
puțină sare


    Într-un bol punem ouăle, apa, făină și sare. Incepem să frământăm aluatul cu o furculiță, iar când aluatul devine prea tare continuăm să-l frământăm cu mâna.

    Mie mi-au ajuns 400 de grame de făină, dar depinde și de cât de mari sunt ouăle. Important este ca aluatul să fie mai tare și să nu fie deloc lipicios.

    Întindem aluatul puțin cu un sucitor, apoi îl tăiem în aproximativ 13 bucăți egale.

    Întindem fiecare bucată de aluat trecând-o printr-o mașină de întins tăiței. Fiindcă la început aluatul este mai gros vom începe la un pas mai larg, treptat făcând aluatul cât mai subțire, până când ajungem la ultimul pas și foaia pentru tăiței este suficient de subțire.

    Punem fâșiile de tăiței pe un prosop și le lăsăm să se usuce puțin, între timp ce noi vom căli varza.

    Într-o tigaie punem uleiul și varza. La foc mediu o călim aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

    Când am terminat de călit varza ne putem apuca de tăiat tăițeii. Pe un tocător de lemn presărăm făină, apoi tăiem tăițeii în fâșii. Ii face cât de lungi și de lați vrem să fie. Mama mea întotdeauna îi făcea mai lați, deci așa îi fac și eu și se aseamănă cu tagliatelle.

    Intr-o oala cu apă care fierbe punem puțină sare și tăițeii. lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 5 minute. Ei se gătesc mult mai repede, pentru că sunt proaspeți.

    Când sunt fierți  îi strecurăm și îi punem peste varza călită. amestecând bine până când totul este omogenizat.

    Priviți cât de bine arată! Tăițeii de casă sunt foarte diferiți față de cei din magazin, sunt mai fini și au un gust absolut minunat. Faceți și voi chiar astăzi această rețetă de mâncare, vă garantez că toți membrii familiei o vor adora.

    Vă doresc poftă bună!