![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG07U-IpMlV-iLSoXSaSSeHMXH8WrKsa9IskdSerEXg1s3TnyPoH4-_qlSL-snG6iorZFifuHuNOXlM-Rs5CNWnC4dF6t0C2iuHN_dAV-c0vdeBTiqiBFo-wEy_L547ySxFz21DIVu5bs/s320/site-1080xIMG_8901.jpg)
Ingrediente:
500 de grame de zahăr
1 litru de lapte
6 linguri de făină
6 gălbenușuri
6 albușuri
3 linguri de cacao
1 linguriță de esență de vanilie
Într-o cratiță punem gălbenușurile, jumătate din zahăr și esența de vanilie. Le spumăm bine cu o lingură de lemn până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm făina și laptele.
Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu până când se îngroașă.
Trecem budinca obținută printr-o sită fină pentru a nu avea cocoloașe.
Separat batem albușurile spumă cu restul de zahăr. Punem spuma de albușuri peste budinca obținută și le omogenizăm bine.
Împărțim compoziția obținută în două părți egale. Într-o parte punem cacao și amestecăm bine.
În vase de plastic punem compoziția pentru înghețată obținută. Eu am pus din ambele culori pentru a avea aspect marmorat.
Punem capacele și dăm înghețata la congelator pentru cel puțin 4 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Priviți cât de bine arată! Această înghețată are o textură cremoasă, este foarte dulce și aromată. În plus, cel mai important este că se face cu ingrediente simple, pe care le avem deja acasă.
Vă doresc poftă bună!