Înghețată pe Foc

Astăzi vom face Înghețată pe Foc. Aceasta înghețată nu se face cu frișcă. Se face doar cu ouă, așa cum ne făcea mama când eram copii. O rețetă ieftină și simplă, cu un gust fantastic, răcoritor.

Ingrediente:
500 de grame de zahăr
1 litru de lapte
6 linguri de făină
6 gălbenușuri
6 albușuri
3 linguri de cacao
1 linguriță de esență de vanilie


    Într-o cratiță punem gălbenușurile, jumătate din zahăr și esența de vanilie. Le spumăm bine cu o lingură de lemn până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm făina și laptele.

    Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu până când se îngroașă.

    Trecem budinca obținută printr-o sită fină pentru a nu avea cocoloașe.

    Separat batem albușurile spumă cu restul de zahăr. Punem spuma de albușuri peste budinca obținută și le omogenizăm bine.

    Împărțim compoziția obținută în două părți egale. Într-o parte punem cacao și amestecăm bine.

    În vase de plastic punem compoziția pentru înghețată obținută. Eu am pus din ambele culori pentru a avea aspect marmorat.

    Punem capacele și dăm înghețata la congelator pentru cel puțin 4 ore, sau cel mai bine peste noapte.

    Priviți cât de bine arată! Această înghețată are o textură cremoasă, este foarte dulce și aromată. În plus, cel mai important este că se face cu ingrediente simple, pe care le avem deja acasă.

    Vă doresc poftă bună!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii