Tăiței de casă

Astăzi vom face tăiței de casă. La mine acasă nu se cumpără tăiței. De mică mama m-a învățat să fac tăiței, astfel cei din magazin nu îmi plac deloc. Se fac foarte ușor din doar două ingrediente și îi puteți păstra timp de câteva luni odată ce sunt uscați.

Ingrediente:
5-6 ouă
500 de grame de făină


    Într-un bol punem făina și ouăle. Incepem să frământăm aluatul. Fiindcă nu toate ouăle sunt de aceeași dimensiune eu am mai fost nevoită să adaug un ou pentru a reuși să cuprind toate făina.

    Când avem aluatul pentru tăiței format îl întindem puțin cu un sucitor. Acest aluat este foarte tare și se întinde mai greu, dar așa trebuie să fie.

    Împărțim aluatul în 10 bucăți egale.

    Întindem fiecare bucată de aluat trecând-o printr-o mașină de întins tăiței. Fiindcă la început aluatul este mai gros vom începe la un pas mai larg, treptat făcând aluatul cât mai subțire. La ultimul pas, cel mai subțire trecem aluatul de trei ori.

    Punem fâșiile de tăiței pe un prosop și le lăsăm să se usuce. Cu cât este mai cald în încăperea în care îi facem, cu atât se vor usca mai repede. Ei trebuie să fie uscați pe trei sfert și nu în totalitate, pentru a nu se sfărâma atunci când îi vom tăia.

    Când sunt uscați îi trecem prin mașina de tăiat tăiței. Punem tăițeii pe un prosop de bucătărie unde îi lăsăm să se usuce în totalitate pentru aproximativ o zi amestecând din când în când în ei pentru a nu se lipi.

    Nu e așa că nu s-au făcut atât de greu? Tăițeii de casă fac supa mai bună.

    Vă doresc poftă bună!