Ciocolata de Casa - Baton cu Lapte Praf

Astăzi vom face Ciocolată de casă. Această rețetă îmi aduce aminte mereu de copilărie. Mama obișnuia să o facă mereu. Se face foarte ușor, cu puține ingrediente și este delicioasă.

Ingrediente:
750 de grame de zahăr
750 de grame de lapte praf
4 linguri de cacao
300 de ml de apă
375 de grame de unt

    Într-o cratiță punem apa și zahărul. Lăsăm amestecul să fiarbă, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Din momentul în care începe să fiarbă mai lăsăm pe foc 10 minute. Apoi, punem untul și îl lăsăm și pe el să se topească.

    Când untul este topit punem laptele praf și cacao. Omogenizăm totul bine. Punem compoziția obținută intr-o tavă unsă cu ulei, cu dimensiunea de 30 de cm.

    Lăsăm ciocolata să stea câteva ore la temperatura camerei până când se întărește. Când ciocolata este gata o putem tăia.

    Priviți cât de bine arată! Este elastică, dulce și cremoasă. Trebuie să o incercați și voi cât de curând!

    Vă doresc poftă bună!