Prăjitură cu nucă, caramel și ciocolată

Astăzi vom face Prăjitură cu nucă, caramel și ciocolată. Mie mi se pare că această prăjitură seamănă cu ciocolata Snickers. Are un blat pufos cu nucă, ciocolată albă topită, caramel cu nucă și ciocolată amăruie topită deasupra. Este o prăjitură dulce, absolut minunată.

Ingrediente pentru blat:
200 de grame de nucă măcinată
6 albușuri
200 de grame de zahăr
5 linguri de ulei
200 de grame de ciocolată albă
3 linguri de făină
10 grame de praf de copt

    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixand continuu. Apoi, adăugăm făina, praful de copt și nuca măcinată. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38X24 de cm, unsă și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra.

    Peste ciocolată albă pe care am topit-o punem cele 5 linguri de ulei și omogenizăm bine.

    Imediat ce scoatem blatul din cuptor, punem peste el ciocolata albă și o întindem uniform. Lăsăm blatul deoparte, până când se întărește ciocolată albă. Între timp noi ne vom ocupa de caramel.

Ingrediente pentru caramel:
250 de grame de unt la temperatura camerei cu 80% grăsime
200 de grame de nucă măcinată
două măsuri de câte 5 linguri de zahăr
cele 6 gălbenușuri care ne-au rămas de la blat


    Într-un bol punem untul, gălbenușurile și cinci linguri de zahăr. Cu mixerul omogenizăm bine. Celelalte cinci linguri de zahăr le punem înt-o cratiță și le lăsăm să se topească, amestecând cu o lingură de lemn continuu. Când zahărul s-a topit punem în el compoziția făcută mai devreme cu unt, gălbenușuri și zahăr. Continuăm să amestecăm cu o lingură de lemn până când tot zahărul este topit.

    Când caramelul este format îl luăm de pe foc și punem în el nuca măcinată. Omogenizăm bine.

    Lăsăm caramelul să se răcească. Când caramelul este rece îl punem peste blatul acoperit cu ciocolată albă și îl întindem uniform.

Ingrediente pentru ultimul strat:
200 grame de ciocolată amăruie
5 linguri de ulei


    Peste ciocolata amăruie pe care am topit-o punem cele 5 linguri de ulei și omogenizăm bine.

    Punem ciocolata amăruie peste statul de caramel. Lăsăm prăjitura să stea aproximativ două ore, cât să se întărească ciocolata și stratul de caramel și să o putem tăia.

    Priviți cât de bine arată! Toate straturile se văd foarte bine. Este o prăjitură foarte aspectuoasă, dar și foarte gustoasă. Cum să nu fie gustoasă? Are ciocolată, caramel și nucă.

    Vă doresc poftă bună!