Marshmallows, Bezea moale Americană

Astăzi vom face Marshmallow de casă. Găsim peste tot prin magazine acest desert pufos, dar se face foarte ușor acasă din ingrediente simple cum ar fi apă, zahăr, gelatină și vanilie. Această bezea este mult mai cunoscută în America, dar se găsește și la noi în deserturi cum ar fi Eti Puf și multe altele, fiind adorată de toți copiii. Pe canalul meu găsiți rețeta de Eti Puf.

Ingrediente:
300 de grame de zahăr
250 ml de apă
20 de grame de gelatină granulată
1 linguriță de esență de vanilie
100 de grame de amidon de porumb
100 de grame de zahăr pudră

    Începem prin a combina amidonul de porumb cu zahărul pudră. Le omogenizăm bine, apoi punem un strat mai gros din acest amestec pe fundul unei tăvi pătrate cu diametru de 22 de cm.

    Într-o cratiță punem apa, zahărul și gelatina. Amestecăm, apoi lăsăm amestecul să dea în clocot.     Din momentul în care începe să fiarbă lăsăm pe foc 10 minute la foc mediu fără să mai amestecăm. Cratița trebuie să fie mai mare pentru că va face spume în timpul fierberii și nu vrem să dea pe lângă.

    După ce a fiert punem compoziția în bolul unui mixer. Adăugăm și esența de vanilie. Batem bezeaua cu un mixer timp de aproximativ 10-15 minute până când își triplează volumul și devine spumoasă.

    Când bezeaua este gata trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu se întări. O punem în tava pregătită și o întindem uniform. Eu am păstrat aproximativ 5 linguri din compoziție pe care am colorat-o roz, dar o puteți lăsa și albă. Punem cu lingura compoziția colorată din loc în loc peste cea albă. Cu un băț amestecăm cele două culori, pentru a îi da un aspect marmorat.

    Presărăm un strat din amestecul de amidon și zahăr pudră peste bezea.

    Lăsăm bezeaua să stea aproximativ o oră, o oră și jumătate la temperatura camerei până când se întărește.

    Când bezeaua este tare o putem tăia în bucăți, dar fiindcă este foarte lipicioasă trebuie să avem presărat pe tocătorul de lemn încă un strat din amestecul de amidon și zahăr pudră. Acoperim toate părțile lipicioase cu acest amestec. O puteți tăia în bucăți cât de mari sau de mici doriți.

    Priviți cât este de pufoasă! Pur și simplu ți se topește în gură. Este dulce și are o aromă de vanilie.
  
    Vă doresc poftă bună!