Cartofi la cuptor cu șuncă și cașcaval

Astăzi vom face Cartofi la cuptor cu șuncă și cașcaval. Este o rețetă simplă pe care o puteți face în oricare zi a săptămânii. Are mai multe rânduri de cartofi, șuncă și cașcaval, acoperite cu smântână, ouă și un strat de mozzarella, cheddar și emmentaler.

Ingrediente:
1 kg de cartofi tăiați rondele
500 grame de bacon felii
4 ouă
200 de grame de brânză răzuită (eu am un amestec de mozzarella, cheddar și emmentaler, dar voi puteți folosi ori de care doriți, chiar și cașcaval)
300 de grame de cașcaval felii
400 de ml de smântână pentru gătit
sare și piper după gust


    Începem prin a condimenta cartofii cu sare și piper.

    Într-o tavă cu dimensiunea de 30 cm începem să clădim mâncarea. Punem un strat de rondele de cartofi, unul de bacon și unul de cașcaval felii. Repetăm acest pas încă de două ori.

    Peste smântâna pentru gătit punem ouăle bătute cu furculița, sare și piper după gust și omogenizăm totul bine. Turnăm amestecul peste cartofi. Deasupra punem brânza răzuită.

    Dăm cartofi la cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ o oră, sau până când cartofii sunt gătiți în totalitate și s-au rumenit frumos deasupra.

    Priviți cât de bine arată! Toate straturile se văd atât de bine. Smântâna pentru gătit a format un sos care a acoperit cartofii. Este o mâncare absolut delicioasă pe care trebuie neapărat să o încercați și voi.

    Vă doresc poftă bună!