Ghiveci de Legume cu Orez

 Astăzi vom face Ghiveci de legume cu orez. În fiecare an atunci când roșiile se coc la mine în grădină obișnuiesc să fac acest fel de mâncare. Conține doar roșii, ardei, ceapă și orez. Se face foarte ușor și repede.

Ingrediente:
1 kg de roșii decojite și tăiate cubulețe
2 cepe mai mari tăiate solzișori
3 ardei capia tăiați julien
150 ml de apă
150 de grame de orez
2 linguri de zahăr
sare și piper după gust
100 de ml de ulei


    Într-o cratiță punem uleiul, ceapa, ardeii capia și puțină sare. Le ținem pe foc aproximativ 10 minute până când s-au înmuiat, amestecând din când în când în ele.

    Apoi punem roșiile, apa, zahărul, sare și piper după gust. Lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.

    Când legumele sunt fierte punem orezul. Îl lăsăm să fiarbă 20 de minute, la foc mediu, amestecând continuu.

    După ce au trecut cele 20 de minute punem un capac și lăsăm ghiveciul să stea jumătate de oră. În acest timp orezul se va mai umfla și va îngroșa ghiveciul.

    Acum este timpul să îl servim. Priviți cât de bine arată! Eu pur și simplu îl ador. Legumele s-au fiert atât de bine încât au format un sos care a învăluit orezul. Miroase magnific.

    Vă doresc poftă bună!