Paste Carbonara

Astăzi vom face Paste carbonara. Pe canalul meu găsiți nenumărate rețete cu paste, însă m-am gândit că trebuie neapărat să vă arăt și cum se fac pastele carbonara clasice, pentru că am văzut atâtea variante în care se folosește smântâna pentru gătit. Varianta clasică de paste carbonara conține șuncă, puțin usturoi dacă doriți pentru gust, ou, parmezan și paste. Sosul nu se formează din smântâna pentru gătit ci din grăsimea lăsată de șuncă și apa în care s-au fiert pastele.

Ingrediente:
500 de grame de spaghete
50 de grame de parmezan răzuit
150 de grame șuncă tocată în cubulețe mici
1 ou
piper după gust
1 cățel de usturoi tăiat felii


    Vom începe prin a amesteca oul cu parmezanul.

    La această rețetă va trebui să lucrăm în paralel. Într-o tigaie punem șunca și o lăsăm să se prăjească. În acest timp trebuie să avem pusă și apa pe foc pentru a fierbe pastele.

    Când șunca este prăjită pe jumătate, punem pastele la fiert. În cratița cu apă care fierbe punem puțină sare și apoi punem spaghetele. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj, eu le-am fiert timp de 9 minute.

    Când șunca este prăjită punem usturoiul și îl călim aproximativ 30 de secunde, apoi punem și piper după gust.

    În acest moment ar trebui să avem pastele fierte. Peste șunca prăjită punem pastele, oul amestecat cu parmezan și treptat câte un polonic din apa în care au fiert pastele. Eu am adăugat aproximativ șapte polonice, dar depinde și de cât sos vreți să aveți. Adăugând apa treptat și amestecând bine dupa fiecare adaos se va forma un sos absolut delicios. La acest fel de mâncare nu mai adăugăm sare, pentru că am pus atunci când am fiert pastele și parmezanul este suficient de sărat.

    Acum a venit momentul să servim pastele. Priviți cât de bine arată! Pastele sunt atât de cremoase! Deasupra mai presărăm puțin parmezan și este gata!

    Vă doresc poftă bună!