Ștrudel cu Măr și Dovleac

Astăzi vom face Ștrudel cu Măr și Dovleac. Anul trecut v-am arătat rețeta mea de plăcintă cu dovleac și v-am zis că nu este toamnă în care să nu fac rețete cu dovleac. Anul acesta am zis că trebuie neapărat să vă arăt și cum fac eu ștrudelul. Facem un aluat fraged, pe care îl acoperim în unt, apoi îl rulăm ca și când am face melci și îl umplem cu măr și dovleac.

Ingrediente pentru aluat:
220 de grame de făină
150 de grame de făină + 150 de grame de unt topit
1 ou
100 de ml de lapte călduț
1 linguriță de sare


    Începem prin a face aluatul. Într-un bol punem făina, sarea, oul și laptele. Omogenizăm totul bine și când avem aluatul format îl punem pe blatul de lucru făinat și îl mai frământăm puțin. Îl formăm într-o bila și îl întindem cu sucitorul cât de subțire putem.

    Peste cele 150 de grame de făină punem untul topit și omogenizam bine. Ungem foaia de aluat cu compoziția de unt și făină. Rulăm aluatul ca și când am face melci și îl tăiem în 7 bucățile egale.

Ingrediente pentru umplutură:
300 de grame de măr răzuit și stors de zeamă
300 de grame de dovleac răzuit
câte 2 măsuri de 100 de grame de zahar, pentru ambele umpluturi
1 lingură de scorțișoară


    Acum începem sa formăm strudelul. Luăm pe rând câte o bucată de aluat și o întindem cu sucitorul, cu straturile în sus. Lucrăm cu multă făină pentru că altfel se va lipi untul de blatul de lucru și de sucitor și se va rupe foaia. Întindem cât de subțire putem, apoi punem măr sau dovleac, presărăm zahăr și scorțișoară. Rulăm aluatul, sigiland bine umplutura înăuntru. Continuăm să facem la fel până când terminăm de umplut toate bucățile de aluat.

    Punem fiecare ștrudel  într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și crestăm din loc în loc cu un cuțit.

    Dăm prăjitura la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute sau pana când devin aurii deasupra.

    Priviți cât de bine arată! Imediat ce scoatem prăjitura din cuptor pudrăm pe deasupra cu zahăr pudră. Aluatul este foarte fraged de la stratul cu unt, practic se topește în gură, iar umplutură este din belșug. Încercați și voi aceasta rețeta chiar acum și veți vedea că o veți tot repeta an de an.

    Vă doresc poftă bună!