Ingrediente:
500 de grame de mascarpone
500 de ml de frișcă lichidă
250 ml de cafea rece, fiartă și îndulcită
2 linguri de cacao
6 gălbenușuri
100 de grame de zahăr
28-30 de pișcoturi
Începem prin a face crema. Într-un bol punem gălbenușurile și zahărul. Cu o lingură de lemn le spumăm. Punem gălbenușurile pe baie de aburi, continuăm să amestecăm în ele cu lingura de lemn și le ținem pe foc până când zahărul s-a topit în totalitate. Verificăm dacă zaharul este topit luând puțină cremă între două degete.
Peste gălbenușuri punem brânza mascarpone și cu mixerul omogenizăm bine.
Într-un alt bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul
Peste frișcă punem crema de gălbenușuri și mascarpone și le omogenizăm bine.
Acum vom începe să clădim tortul. Pe fundul unei tăvi pătrate cu dimensiunea de 24 de cm punem un strat de pișcoturi pe care le însiropăm 2-3 secunde în cafea. Peste pișcoturi punem jumătate din cantitatea de cremă. Repetăm acest pas încă o dată. Punem pișcoturi și iarăși cremă. Nivelăm tortul deasupra și îl dăm la frigider pentru șase ore sau cel mai bine peste noapte.
Când tortul este întărit pudrăm cacao deasupra. Dacă am fi pus cacao imediat ce am terminat de făcut tortul, acesta și-ar fi schimbat culoarea și s-ar fi topit, iar aspectul tortului nu ar mai fi la fel de plăcut. Trecem cu un cuțit pe marginea formei detașabile pentru a se desprinde mai ușor, apoi luăm inelul jos.
Priviți cât de bine arată! Tortul s-a întărit chiar dacă nu conține gelatină. Se taie foarte ușor ca și când am trece printr-o spumă pentru că și pișcoturile sunt foarte bine însiropate. Este un tort absolut minunat. În familia mea este considerat unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am făcut vreodată.
Vă doresc poftă bună!
0 Comentarii
Spune-ți părerea