Cea mai simplă rețetă de Pâine de Casă

Astăzi vom face pâine de casă. Pe canalul meu mai găsiți și alte rețete de pâine, dar aceasta este una foarte simplă, nu trebuie să facem o maia și nici nu se frământă foarte mult, toate ingredientele se amestecă într-un bol, iar rezultatul este o pâine foarte pufoasă.

Ingrediente:

350 de grame de făină, tip 000
30 de ml de ulei
250 de ml de apă călduță
1 lingură de zahăr
5 grame de sare
5 grame de drojdie uscată

    Într-un bol punem făina, zahărul, sarea și drojdia. Cu o lingură amestecăm. Apoi, adăugăm uleiul și iarăși amestecăm. La final punem toată apa și începem să frământăm aluatul. După ce am terminat de încorporat toată făina, mai frământăm aluatul aproximativ cinci minute.

    Ungem aluatul cu puțin ulei și îl acoperim cu folie alimentară. Lăsăm aluatul la dospit aproximativ o oră, la loc călduț.

    După ce aluatul a crescut îl scoatem pe blatul făinat și îl aplatizăm ușor cu mâinile. Apoi, rulăm aluatul, îl aplatizăm, iarăși îl rulăm, ca și când am face prăjitura cuib de viespi și îl aplatizăm din nou.     Repetăm acest pas încă de două ori. Fiindcă acum facem aceste straturi, când pâinea va fi coaptă, va fi foarte pufoasă.

    Formăm aluatul într-o bilă și îl punem într-o forma rotundă, cu dimensiunea de 25 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și îl mai lăsăm la dospit încă o oră.

    Când aluatul a crescut, îl ungem cu o pensulă cu puțină apă, apoi presărăm un strat subțire de făină deasupra, iar cu un cuțit crestăm pâinea.

    Dăm pâinea la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ o oră, până când devine rumenă deasupra.

    Priviți cât de bine arată! Are o coajă crocantă la exterior, iar interiorul este foarte pufos. Este absolut minunată dacă o mâncați cât este încă caldă, însă chiar și a doua zi, ea este la fel de moale.

    Vă doresc poftă bună!