Pate de Casă (din Ficat de Porc)

Astăzi vom face Pate de Casă (din Ficat de Porc). Este un preparat perfect pentru luna Decembrie. Pateul se face foarte ușor și este mult mai gustos decât cel din comerț. E perfect pe o felie de pâine proaspătă, este foarte fin, cremos și gustos.

Ingrediente:
1 kg de ficat de porc tăiat cuburi
3 cepe roșii mari tăiate mărunt
4 căței de usturoi tocați mărunt
300 de ml de vin alb
300 de ml de smântână pentru gătit
100 de grame de unt moale
3 frunze de dafin
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper
1 linguriță de cimbru


    Într-o tigaie punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi, punem ceapa și o lăsăm aproximativ 5 minute să se înmoaie. Adăugăm ficatul de porc și usturoiul. Le gătim până când ficatul își schimbă culoarea, amestecând din când în când.

    Când ficatul și-a schimbat culoarea condimentăm cu sare, piper, cimbru, punem frunzele de dafin și amestecăm. Apoi, adăugăm vinul și smântâna pentru gătit. Lăsăm sa fiarbă aproximativ jumătate de oră - 40 de minute, până când lichidul a mai scăzut și ficatul s-a gătit.

    După ce luăm de pe foc scoatem frunzele de dafin și punem totul într-un robot de bucătărie și mixăm până când devine o pastă fină.

    Punem pateul în borcane si le închidem ermetic. Îl dăm la frigider pentru aproximativ 2-3 ore, cât să se întărească.

    Priviți cât de bine arată! Pateul se întinde perfect pe pâine, este atât de cremos și are un gust absolut minunat! Nu trebuie sa lipsească de pe masă în luna Decembrie.

    Vă doresc poftă bună!