Rulouri umplute cu cremă de Ciocolată

Astăzi vom face Rulouri umplute cu cremă de Ciocolată. Rețeta mea de aluat este foarte simplă, nu necesită frământare și se face din puține ingrediente. Crema de ciocolată este spumoasă, cu cremă de patiserie, ciocolată și frișcă. În plus, se face într-un timp foarte scurt.

Ingrediente pentru aluat:
6 linguri de ulei
600 de grame de făină
6 linguri de lapte
1 ou
6 linguri de zahăr
7 grame de amoniu pentru prăjituri


    Începem prin a face aluatul. Într-un bol punem oul și zahărul. Cu mixerul spumăm bine până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm uleiul, în fir subțire, ca și când am face maioneză. Punem laptele, amoniul pentru prăjituri și făina. Omogenizăm totul bine și când avem aluatul format îl punem pe blatul de lucru făinat și îl mai frământăm puțin. Îl formăm într-o bilă și îl împărțim în două bucăți egale. Întindem o jumătate de aluat cu sucitorul cât de subțire putem.

    Tăiem aluatul în fâșii lungi egale, de aproximativ 2 cm lățime. Luăm câte o fâșie de aluat și o rulăm strâns pe o formă pentru rulouri. Facem la fel cu tot aluatul. Din întreaga cantitate mie mi-au ieșit 27 de rulouri. Punem rulourile pe o tava acoperită cu hârtie de copt lăsând spațiu între ele pentru ca vor creste la copt și nu vrem să se lipească una de alta. Le coacem la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devin aurii. Când sunt coapte le scoatem de pe forme și le lăsăm să se răcească.

Ingrediente pentru cremă:
500 ml lapte
200 de ml de frișcă lichidă
100 de grame de ciocolată de lapte
3 linguri de cacao
2 linguri de amidon
150 de grame de zahăr
2 gălbenușuri


    Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, amidonul, cacao și lapte cât să formăm o pastă omogenă. Amestecăm bine. Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă.

    Când laptele fierbe punem amestecul făcut mai devreme în el și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se îngroașă. Imediat ce luăm crema de pe foc punem în ea ciocolata și amestecăm pana când e topită. Apoi, o lăsăm sa se răcească.

    Când crema e rece, într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Peste frișcă punem crema de ciocolată și omogenizăm bine.

    Cu un poș umplem rulourile cu crema obținută. Deasupra punem zahăr pudră.

    Priviți cât de bine arată! Rulourile sunt pline de cremă și sunt dulci, iar cojile devin moi după aproximativ 2 ore după ce le-am umplut.

    Vă doresc poftă bună!