Prăjitură cu Bezea de Cocos, Pișcoturi și Cafea

Astăzi vom face Prăjitură cu bezea de cocos, pișcoturi și cafea. Această prăjitură are două foi de bezea cu cocos, o cremă fină de vanilie, pișcoturi înmuiate în cafea și ciocolată de lapte. Este o prăjitură impresionantă cu multe ingrediente care merg de minune împreună.

Ingrediente pentru foile de cocos:
10 albușuri
10 linguri de zahăr
100 de grame de nucă de cocos
3 linguri de făină


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm făina și nuca de cocos. Omogenizăm totul bine.

    Împărțim compoziția obținută în două. Punem jumătate din ea într-o tavă cu dimensiunea de 38X26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt.

    Dăm prima foaie la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Când prima foaie este coaptă o scoatem din tavă și peste o nouă hârtie de copt coacem și cea de-a doua foaie.

    Când avem foile coapte ne putem ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
300 de grame de unt la temperatura camerei
10 gălbenușuri
10 linguri de zahăr
4 linguri de lapte
2 plicuri de 8 grame de zahăr vanilinat


    Într-un bol care este pe baie de aburi punem gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilinat și laptele. Cu un tel amestecăm continuu timp de 20 de minute. Când sunt gătite și zahărul e topit în totalitate lăsăm crema să se răcească.

    Când crema este rece, într-un bol punem untul și îl spumăm cu mixerul. Apoi, adăugăm treptat câteva linguri din cremă peste unt, mixând bine după fiecare adaos, până când terminăm de încorporat toată crema.

Ingrediente pentru restul prăjiturii:
200 de grame de ciocolată de lapte topită
24 de pișcoturi
200 de ml de cafea răcită și îndulcită
4 linguri de lapte
30 de grame de unt la temperatura camerei


    Peste ciocolata topită punem untul și omogenizăm bine. Apoi, punem laptele și amestecăm.

    Acum începem să asamblăm prăjitura. Peste prima foaie de cocos punem o treime din cremă și o întindem uniform. Peste punem un rând de pișcoturi pe care le înmuiem în cafea. Peste pișcoturi punem ciocolata și o întindem uniform. Punem iarăși o parte din cremă. Apoi, punem cea de-a doua foaie și peste ea ultima parte de cremă. Deasupra punem ciocolată răzuită.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Este foarte pufoasă, are multă cremă, pișcoturile sunt foarte bine insiropate și aromate și este dulce de la cremă și ciocolată. Are un gust atât de bun.

    Vă doresc pofta bună!