Tort Marmorat cu Ciocolată și Cocos

Astăzi vom face Tort marmorat cu ciocolată și cocos. Acest tort este magnific. Are un blat de cacao cu biluțe de cocos în el, o cremă fină de ciocolată albă și una de ciocolată de lapte cu alune.

Ingrediente pentru blatul de cacao:
10 linguri de făină
9 albușuri
12 linguri de zahăr
9 gălbenușuri
10 grame de praf de copt
2 linguri de cacao


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina, cacao și praful de copt. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt.

Ingrediente pentru biluțele de cocos:
100 de grame de nucă de cocos
4 albușuri
1 lingură de făină
4 linguri de zahăr


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm nuca de cocos și făina. Omogenizăm totul bine.

    Peste blatul de cacao punem cu lingura din loc în loc compoziția de cocos.

    Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când înfingem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Între timp ce blatul se răcește noi ne vom ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
200 de grame de ciocolată de lapte cu alune
300 de grame de unt la temperatura camerei
200 de grame de ciocolată albă
200 de grame de zahăr
4 ouă întregi
4 gălbenușuri


    Într-un bol care este pe baie de aburi punem ouăle întregi, gălbenușurile și zahărul. Cu un tel le batem continuu timp de 20 de minute. Când ouăle sunt gătite și zahărul e topit în totalitate lăsăm crema să se răcească.

    Când crema este rece, într-un bol punem untul și îl spumăm cu mixerul. Apoi, adăugăm treptat câteva linguri din cremă peste unt, mixând bine după fiecare adaos, până când terminăm de încorporat toată crema.

    Împărțim crema obținută in două. In jumătate punem ciocolata de lapte cu alune topită, iar în cealaltă ciocolata alba topită. Nu le punem fierbinți peste crema de unt pentru a nu o topi. Omogenizăm bine și cremele sunt gata.

    Tăiem blatul în două pe lungime. Peste o jumătate punem toată crema de ciocolată albă și o întindem uniform. Deasupra punem cealaltă jumătate de blat. Îmbrăcăm tortul in crema de ciocolată de lapte cu alune.

    Tortul este gata! Priviți cât de bine arată! Blatul este foarte pufos și arată frumos datorită biluțelor de cocos, iar crema este dulce, din belșug. Are un gust atât de bun.

    Vă doresc pofta bună!