Pulpe de Curcan cu Legume la Cuptor

Astăzi vom face Pulpe de Curcan cu Legume la Cuptor. Este un preparat perfect pentru masa de Sărbători. Pulpele le învelim în unt aromat, le dăm la cuptor împreună cu legume, cum ar fi morcovi, cartofi, ciuperci și broccoli. Sunt absolut minunate.

Ingrediente:
2 pulpe de curcan
600 de grame de cartofi tăiați sferturi
150 de grame de broccoli (al meu e înghețat, pentru că nu am găsit proaspăt, dar puteți folosi ori de care doriți)
5 ciuperci mari curățate și tăiate sferturi
2 morcovi tăiați în bucăți de 3, 4 cm
50 ml de ulei de măsline
1 linguriță de oregano, una de cimbru și una de usturoi granulat
5 căței de usturoi tăiați în jumătate
1 linguriță de boia de ardei dulce
sare și piper după gust
200 de grame de unt moale, la temperatura camerei

    Începem prin a face untul aromat. Peste el punem oregano, cimbru, usturoi granulat, boia de ardei dulce, sare și piper.

    Acum ne vom ocupa de pregătirea pulpelor. Cu grijă desfacem pielea de pe pulpe, dar nu până jos la os, apoi o aranjăm pe pulpă la loc. Facem câteva crestături cu un cuțit în ele pentru a pune usturoiul. Luăm câteva linguri din untul aromat și îl băgăm sub pielea de pe pulpe. Punem în găurile făcute usturoi. Apoi, ungem pulpele cu untul aromat rămas.

    Punem pulpele într-o tavă. Pe lângă ele aranjăm cartofii și morcovii, ii condimentăm cu sare și piper, punem uleiul de măsline peste legume și adăugăm și usturoiul rămas. Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm pulpele la cuptor la 200 de grade Celsius pentru început la 1 oră jumătate, apoi câte o jumătate de oră în plus pentru fiecare kg de carne. Pulpele mele au fiecare un kg, deci în total voi ține carnea în cuptor 2 ore jumate. Dacă aveți un termometru pentru carne din când în când mai puteți verifica să atingă temperatura interioară de 82 de grade. În ultima jumătate de oră scoatem tava din cuptor și punem ciupercile și broccoli. Condimentăm cu sare și piper. Dăm iarăși tava la cuptor pentru ultima jumătate de oră. Când carnea este gătită puteți observa că a atins temperatura interioară de 82 de grade, deci este perfectă și poate fi consumată.

    Priviți cât de bine arată! Carnea este rumenă, legumele s-au caramelizat și sunt atât de moi. Totul arată atât de apetisant, este un preparat gustos și aromat, care va arăta minunat pe masa de sărbători.

    Vă doresc poftă bună!