Musaca de Vinete în Sos Bechamel

Astăzi vom face Musaca de vinete în sos bechamel. Are un strat de vinete, unul de carne tocată gătită în ceapă, usturoi și alte mirodenii, iarăși un strat de vinete, roșii tăiate rondele, sos bechamel și cașcaval. Este o mâncare absolut delicioasă pe care trebuie neapărat să o încercați și voi.

Ingrediente:
50 de grame de unt
500 de grame de carne tocată
2-3 vinete
1 ou
1 cățel de usturoi mai mare tocat mărunt
2 roșii
1 ceapă mai mare tocată mărunt
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
100 de ml de ulei
1 lingură de pastă de tomate
1 linguriță de cimbru uscat
sare și piper după gust


    Începem prin a tăia vinetele rondele. Peste rondelele de vinete punem sare și le lăsăm să stea aproximativ jumătate de oră cât să se înmoaie. Tăiem și cele două roșii rondele. Când vinetele s-au înmuiat, le punem la scurs într-o strecurătoare.

    După ce vinetele s-au scurs de lichid, le gătim într-o tigaie fără ulei aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

    Acum ne vom ocupa de carnea tocată. Într-o tigaie punem uleiul, ceapa, usturoiul și carnea. O gătim aproximativ 10 minute cât să își schimbe culoarea. Apoi, adăugăm pasta de tomate, cimbru, sare, piper și pătrunjelul verde tocat. Mai gătim carnea cât să scadă lichidul, apoi oprim focul.

    Când carnea s-a răcit puțin punem oul și îl încorporăm bine.

    Acum ne vom ocupa de sosul bechamel.

Ingrediente pentru sosul bechamel:
500 de ml de lapte
200 de grame de cașcaval răzuit
50 de grame de făină
50 de grame de unt
sare și piper după gust


    Într-o cratiță punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi, adăugăm făina și o încorporăm și pe ea. Începem să adăugăm și laptele treptat, amestecând bine pentru a nu avea cocoloașe. Când am terminat de încorporat tot laptele condimentăm cu sare și piper după gust. Când sosul nostru s-a îngroșat punem jumătate din cașcavalul răzuit și mai ținem pe foc aproximativ un minut cât să se topească și cașcavalul.

    Acum începem să clădim mâncarea. Ungem o tavă rotundă cu unt. pe fund aranjăm un strat de rondele de vinete, punem toate carnea tocată, aranjăm iarăși rondele de vinete, punem și feliile de roșii, tot sosul bechamel și restul de cașcaval răzuit.

    Dăm mâncarea la cuptor timp de 40 de minute, la 180 de grade Celsius.

    Acest fel de mâncare se mănâncă câte e încă cald. Priviți cât de bine arată! Sosul bechamel a învelit carnea tocată și merge de minune cu vinete și roșii.

    Vă doresc poftă bună!