Garlic Bread / Pâine cu unt, usturoi și mozzarella

Astăzi vom face Garlic Bread. Această pâine cu unt, usturoi și mozzarella este atât de crocantă, dar în același timp pufoasă în interior. Fiind aromată cu unt și usturoi este un absolut deliciu.

Ingrediente:
300 de grame de făină
100 de ml de lapte călduț
50 de grame de unt topit
15 grame de drojdie proaspătă
150 de grame de mozzarella răzuită
1 ou
1 linguriță de sare
1 linguriță de zahăr
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
100 de grame de unt la temperatura camerei
3-4 căței de usturoi răzuiți


    Într-un bol punem făina, oul, zahărul, drojdia, sarea, untul topit și laptele. Cu mâna frământăm aluatul aproximativ 15 minute, până când nu mai e deloc lipicios. Lăsăm aluatul la dospit jumătate de oră, la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie.

    Între timp ce aluatul crește, ne putem ocupa de untul aromat. Într-un bol punem untul moale la temperatura camerei, usturoiul și pătrunjelul verde. Omogenizăm totul bine.

    Când aluatul a dospit îl punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și îl întindem cu mâinile, sub formă de cerc, de aproximativ 1 cm grosime.

    Cu un cuțit crestăm aluatul din loc în loc. Peste aluat întindem untul aromat. Deasupra punem mozzarella răzuită.

    Dăm pâinea la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Pâinea cu unt, usturoi și mozzarella este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de pufoasă și aromată. Mozzarella se întinde, arată atât de apetisant!

    Vă doresc poftă bună!