Cuiburi de Viespi cu Nucă

Astăzi vom face Cuiburi de Viespi cu Nucă. Facem un aluat pufos, o umplutură de nucă și cacao, iar când le scoatem din cuptor le însiropăm cu lapte fierbinte. Atât de bun!

Ingrediente pentru aluat:
750 de grame de făină
3 gălbenușuri
400 de ml de lapte călduț
3 linguri de zahăr
100 de ml de ulei
25 de grame de drojdie proaspătă
1 linguriță de sare


    Vom începe cu maiaua. Într-un bol punem laptele călduț, drojdia, zahărul și 5 linguri cu vârf de făină. Cu un tel amestecăm până când toate ingredientele s-au omogenizat, apoi lăsăm maiaua să stea 10 minute. În acest timp drojdia se va activa și va forma mici bule de aer pe suprafața laptelui.

    Când drojdia s-a activat adăugăm gălbenușurile, uleiul, făina și sarea.

    Începem să frământăm aluatul cu mâna până când cuprindem toată făina, apoi presarăm făină peste blatul de lucru și răsturnam acolo aluatul.

    Continuăm să îl frământăm pentru 5 minute, adăugând făină doar dacă mai este nevoie pentru a nu se lipi. Îl formăm într-o bilă.

    Punem aluatul înapoi în bol și îl lăsăm să dospească la loc călduț pentru aproximativ 1 oră, acoperit cu un prosop de bucătărie.

    Între timp ce aluatul crește noi ne vom ocupa de umplutură.

Ingrediente pentru umplutură:
200 de grame de nucă măcinată
150 de grame de zahăr
200 de grame de untură
2 linguri de cacao


    Într-un bol punem nuca, cacao, zahărul și untura. Omogenizăm totul bine. Dacă doriți puteți pune unt în loc de untură, dar să știți că untura îi dă un gust mai bun și face umplutura mai cremoasă.

    Când aluatul a crescut îl scoatem din bol pe blatul de lucru făinat și îl formăm într-o bilă. Îl întindem cu sucitorul cât de subțire putem. Punem toată umplutura peste aluat și o întindem uniform. Rulăm aluatul strâns, ca și când am face o ruladă. Tăiem aluatul în 15-16 bucăți, depinde și de cât de mari doriți sa le faceți.

    Punem cuiburile de viespi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și  le mai lăsăm la dospit 15 minute.

    Le dăm la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devin aurii deasupra.

Ingrediente pentru sirop:
300 de ml de lapte fierbinte
50 de grame de zahăr

    Peste laptele fierbinte punem zahărul și amestecăm cât să se dizolve.

    Imediat ce scoatem cuiburile de viespi din cuptor punem laptele fierbinte cu un polonic peste fiecare.

    Cuiburile de viespi sunt gata! Priviți cât de bine arată! Au un aluat pufos, umplutură din belșug și sunt atât de bine însiropate. Trebuie neapărat să le încercați și voi!

    Vă doresc poftă bună!